23.05.2020 | 15:54
Ако не бяха ГЕРБ! Дариткова: Успяхме да запазим живота на хората, навсякъде ни дават за пример
Президентът Румен Радев постъпил правилно, като не наложил вето на промените в Закона за здравето

„Ние имахме нужда от тези промени в закона. Опасността от заразата още не е отминала и трябваше да имаме правова основа, за да се справяме със ситуацията след отпадането на извънредното положение. България навсякъде е давана за пример.

Ние изпълнихме най-важната част от прилагането на мерките – запазихме живота на хората“ – това заяви пред БТВ шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

По думите й механизмите са дали резултат, като отново припомни, че България е сред страните с най- малкото заболели и починали от COVID-19 в Европа и Света. „Трябва да дадем заслуженото на Щаба и на всички, които са на първа линия“, добави тя.

Дариткова бе категорична, че въпреки че болните са по-малко от излекуваните, трябвало да продължаваме да се съобразяваме, защото вирусът не бил изчезнал.

Сигурна съм, че в детските градини ще бъдат спазени всички мерки и съм убедена съм, че следващата седмица няма да има риск от повишаване на заболеваемостта, заради тръгването на децата на детски градини и ясли.

Тя отбеляза, че президентът Румен Радев постъпил правилно, като не наложил вето на промените в Закона за здравето, а дал на Конституционния съд само отделни текстове. По думите й това било правилно решение, защото ветото щяло да предизвика пропуски в карантинните мерки, а това не можело да си го позволим при наличие на епидемия.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране