01.01.2020 | 16:43
Анализатор: ГЕРБ е системата, лудо ненавиждана от 90% от българите
Изборните успехи на ГЕРБ се дължат на технологията на изборите

През 2018 г. се стигна до яснота, а именно, че управляващата партия ГЕРБ вече се е превърнала в символ на системата в България. Това коментира анализаторът Валентин Вацев пред БНР

„ГЕРБ е системата и тази система е лудо ненавиждана от повече от 90% от българите. Тоест, това е системата на малцинството, която няма нито общ език, нито общи морални устои с българското общество и предизвиква тотална ненавист“, изтъкна той.

Според Вацев изборните успехи на ГЕРБ се дължат на технологията на изборите.

„Бойко Борисов е квинтесенцията на тъмната сянка на българина, а тя преобладава в момента.. Той е исторически естествен и органичен. Не може обкръжението на Тодор Живков да му организира преврат… Ако няколко души около предишния български авторитарен вожд Живков му направят преврат и след това започнат да си играят на политика по най-инфантилен начин, градейки системи по метода на Менделеев, който рисуваше квадратчета и вътре слагаше разни реалности, накрая не може да не дойде на власт охраната. Тук има дълбока историческа правда! В разпадащата се Римска империя накрая охраната е дошла на власт и е търгувала с поста на императора. Борисов идва със закономерност. Друг е въпросът накъде ни води тази закономерност“, изтъкна той.

Когато една партия е в криза, би трябвало опозицията ѝ да расте, но у нас опозицията е в същата криза.

„Ако приемем, че партията на Корнелия Нинова е опозиция, тя е в точно същата криза, точно същата деморализация, дезорганизация и дезидеализация. Ето една точка, по която Борисов може да бъде спокоен – историята ще го измете, но ще го измете заедно с Корнелия Нинова“, настоя Вацев.

Според него България предстои да изобрети нова система, в която да живее пълноценно и достойно, тъй като досегашната система е колабирала.

„Сега вече можем да кажем истината за 1989 година, все пак са минали 30 години. Можем да кажем, че това беше революция на високата държавно-партийна номенклатура, която имаше една-единствена цел – да прехвърли ресурсите, привилегиите, имотите, правата, позициите, статусите върху своите деца“, коментира той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране