13.02.2020 | 12:29
Арестуваха двама полицейски шефове в София, отмъкнали тото фиш от възрастна жена
Опитали да присвоят печалбата й

Зaмecтник-нaчaлникът нa Трeтo РУ в Coфия и шeф нa ceктoр в CДВР ca били aрecтувaни. Тoвa e cтaнaлo при oпeрaция нa прoкурaтурaтa и oтдeл „Вътрeшнa cигурнocт“ нa МВР.

Служитeлитe нa рeдa ca приcвoили oгрoмнa cумa пaри oт пocтрaдaлa жeнa… отмъквайки от нея печеливш тото фиш.

Пострадалата подала жалба през януари за джебчийска кражба.

“След като жената слиза от трамвай, установява, че го няма портфейла й, от който липсват пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт, за да получи печалбата си. Обяснено й било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и ще бъде изплатена от централата на БСТ”, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева на пресконференцията на прокуратурата днес.

“Сигналът за кражбата бил докладван лично на шефа на Трето РУ, който я изпратил на свой колега – началник сектор в СДВР. Преписката по кражбата бил изпратена не по установения ред, директно с писмо от началника на Трето РУ”, обясни още тя.

От събраните свидетелски показания категорично е установено, че зам-началникът на Трето РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата.

“На 11 февруари относно случая е сезирана Софииска районна прокуратура. Разследването е възложено на следствения отдел. От вчера е започнала интензивна работа на следователи, извършени са претърсвания на двамата началници”, заяви зам-районният прокурор Иво Илиев.

“При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ му е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства”, съобщи още той.

Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са достигнали до тях. Единият е опитал да изтегли парите, а другият е помагач. Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение “Задържане под стража”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране