08.10.2019 | 0:15
“Астрал Холидейз” обяви фалит заради “Томас Кук”
Бъдещите пътувания на част от клиентите обаче ще се провалят

Първи фалит на български туроператор заради краха на бриканския гигант “Томас Кук”. “Астрал Холидейз”, една от най-големите туристически компании у нас бе посредник на обявилото несъстоятелност британско дружество. Вчера от фирмата обявиха фалита на сайта си. “Астрал Холидейз” съществуваше от 24 години.
Това решение е взето след изключително много дискусии, усилия и опити да се осигури финансиране за дружеството. Причините да се стигне до тук са комплексни”, заявяват от компанията.

Почивките на част от клиентите на българското дружество няма да се осъществят, а хората ще трябва да търсят парите си от застрахователя на агенцията.

От съобщението става ясно, че хората, които в момента са на почивка с “Астрал Холидейз”, не би трябвало да имат проблеми, тъй като турагентът е платил разходите по пътуването и престоя им. Бъдещите пътувания на част от клиентите обаче ще се провалят. Клиенти с предстоящи почивки, “които са заплатени на 100% от “Астрал Холидейз Интернешънъл” към партньори, ще бъдат лично уведомени от служители на “Астрал Холидейз Интернешънъл” и ще могат да ги осъществят, става ясно от съобщението.

Ще могат да пътуват и хората, които са си купили самолетни билети през туристическата агенция, тъй като те също са платени на авиокомпаниите. Хората, които са платили изцяло или частично почивките си на туристическата агенция, но тя не е превела парите към хотелите и транспортните фирми, няма да могат да пътуват. Парите им трябва да бъдат платени от застрахователната компания, с която “Астрал Холидейз” има договор за застраховка “Отговорност на туроператора”.

В случая става въпрос за дружеството “Уника”, а покритието на полицата е 700 000 лева. “Координатите за връзка със застрахователя и още полезна информация са посочени в съответните договори за туристически пакети и приложенията към тях”, обясняват от “Астрал Холидейз”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране