17.08.2022 | 19:23
Атанасова: Обучението на Кирил Петков да управлява струва на България около 10 милиарда
Бойко Борисов ще бъде водач на листи, каза тя

Бойко Борисов ще бъде водач на листи на предстоящите парламентарни избори, каза в студиото на „Още от деня“ по БНТ Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„Това, че ГЕРБ се регистрира първи за предстоящите избори в ЦИК не влияе на предстоящия жребий за номер на партия, но се надявам да има връзка с бъдещия победител, въпреки че изцяло зависи от вота на хората“, каза Атанасова.

„Имаме опит и в управление, и в опозиция. И това е изключително ценно, защото нашите политически опоненти тепърва се учат“, допълни тя.

Коментира изказване на бившия премиер Кирил Петков, че за 7 месеца са се научили да управляват:

„Това обучение или възприемането на България като опитно поле и българите като опитни зайчета струва прекалено скъпо. По неекспертни разчети – около 10 милиарда, защото толкова плащаме повече цена на газа, толкова повече плащаме за увеличените пари на горивата, електроенергията, а и не сме получили никакви средства по Плана за възстановяване и устойчивост“.“

Десислава Атанасова беше категорична, че не са в политическа изолация от останалите политически играчи, а са част от политическия живот, без значение на кое място ги е поставил суверенът.

„Ние можем да работим много качествено в управление, но сме и много качествена опозиция – знаеща, можеща, експертна, такава, която за първи път направи успешен вот на недоверие“, подчерта тя.

Отбеляза, че искат стабилност, предвидимост за държавата, ръст за икономиката и по-добър живот за българските граждани.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране