21.09.2022 | 11:27
Балабанов: Коалиция без Кирил Петков и Асен Василев!
Заради управлението на Министерския съвет парламентът беше превърнат в гумен печат, посочи той

„До преговори за коалиция ще се стигне, но при условие – без Кирил Петков и Асен Василев в изпълнителната власт. Решенията идваха от тях, съобщенията до парламента идваха от тях. Поради тази причина председателят на Народното събрание беше свален. Логично е тях да ги няма в изпълнителната власт“.

Това заяви в „Тази сутрин“ по bTV Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

„В „Продължаваме промяната“ има много кадърни хора, но за съжаление заради управлението на Министерския съвет парламентът беше превърнат в гумен печат“, добави той.

Според него третият мандат в последното Народно събрание е държан от Корнелия Нинова, за да се продължи продаването на оръжия за Украйна.

Референдум за „смяна на политическата система“

„Тази идея не е изгодна нито за Бойко Борисов, нито за Корнелия Нинова, нито за Кирил Петков. Нашата идея е един път за винаги да дадем демократично оръжие на хората, за да могат да имат влияние върху политиците“, подчерта той.

Енергийната криза

„Преди пет месеца Александър Николов, министър на енергетиката от ИТН, даде възможност за алтернатива – България имаше възможност чрез определена система като Германия и Гърция да потребява и плаща, за да може цените на газа да са нормални. Тогава Асен Василев каза „не“, обясни Балабанов.

„Продължаваме промяната“ в основният виновник за кризите в държавата, категоричен е той.

Натискът по границата

Според него нелегалните мигранти се дължат на проблемите в институциите.

„В последния парламент седем месеца имаше коалиционно правителство и министър на вътрешните работи в лицето на Бойко Рашков. Като че ли никакви реформи не се направиха. Знаем от предходното статукво какво е състоянието на границата, къде отидоха парите за огради и в какво състояния са. Граничната полиция работи в мизерни условия. Оказа се, че МВР един път е оказвало чадър по границата и един път е оказвало чадър над наркотрафикант. Какво трябваше да се случи в държавата – наркотрафикантът да убие две момичета, мигрантите да убият двама полицаи, за да се стегне институцията“, посочи Балабанов.

България трябва да влезе в еврозоната, страната ни е готова за Шенген, а ако има различни възможности България трябва да ограничи зависимостта си от руски петрол, коментира още кандидат-депутатът от „Има такъв народ“.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране