13.05.2022 | 10:08
Батков: Призовавам Божков да опрости дълга на Левски, както направих аз
Той е готов да дари 250 хиляди акции на новото левскарско сдружение

Дългогодишният собственик на Левски – Тодор Батков, бе гост в сутрешния блок на bTV, откъдето отправи призив към друг бивш собственик на клуба – Васил Божков.

Батков прикани намиращия се в Дубай бизнесмен да опрости парите на Левски, които е инвестирал в клуба под формата на дългове от свои фирми към клуба.

Към момента тази сума, която е над 6 милиона лева не е изискуема и Божков неведнъж обяви, че няма намерение да иска тези пари. Но докато няма договорка по казуса, във всеки един момент бизнесменът може да посика дължимите му пари, което на практика ще означава фалит за Левски.

Именно заради това в близките седмици Наско Сираков възнамерява лично да се срещне с бившия собственик, за да уреди въпроса документално.

Тодор Батков пък сподели, че той е направил същото нещо, когато се е разделил с мажоритарния паке акции на клуба. Тогава той се е отказал от сериозна сума, която е инвестирал в клуба под формата на заем.

“Призовавам Васил Божков документално да се откаже от претенции към Левски, както направих аз. Когато предадох безвъзмездно акциите, имаше заеми, които бях давал на клуба.

Новите след мен ми се обадиха и аз опростих думата.

Моделът на Левски е много добър и може да бъде нещо ново и много успешно. Насо Сираков не е собственикът чичко-паричко, както е при останалите клубове.

Сдружението “Левски на Левскарите” има потенциал. Аз задължително ще се включа в него, като първо ще дам акциите които все още притежавам.

Те са 250 хиляди, ще ги даря безвъзмездно на сдружението”, сподели той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране