20.10.2020 | 10:50
Бербатов реши: Заема се да оправи футбола ни
Ще работи в екип с бизнесмена Петър Величков, който ще е реалният кандидат за поста

Най-добрият български футболист от последните години Димитър Бербатов ще се включи в битката за управленски пост в БФС, твърди Dsport.bg. Той няма да се кандидатира сам за президент на футболната централа, а ще работи в екип с бизнесмена Петър Величков, който ще е реалният кандидат за поста.

Според близки до играча Бербатов вече е узрял за идеята да влезе в управлението на българския футбол, но държи да го направи в екип с опитен човек, който се е доказал като успешен ръководител в бизнеса.

Петър Величков е бивш генерален директор на една от най-големите компании в България – петролната OMV, а в последните два мандата е член на Изпълкома на БФС. 49-годишният Величков има богат опит в управлението и именно това е причината Бербатов да реши да работи в тандем с него.

Все още не е ясно как точно ще се разпределят отговорностите на двамата при управлението на футболния съюз, ако бъдат избрани.

Очаква се в следващите няколко седмици двамата официално да обявят кандидатурата си за дуетно управление на футболната централа, като най-вероятно Величков ще е в ролята на президент на БФС, а Димитър Бербатов ще е вицепрезидент.

До този момент официални претенции към поста са изразили Христо Порточанов и президентът на Марица Христо Христов, но се очаква и някои от сегашните ръководни фактори на футболната централа да се включат в борбата, както и един от адвокатите, които се занимават с футболни дела.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране