08.10.2019 | 0:13
Бивш зам.-министър отива на съд
Александър Манолев е собственик на къща за гости, построена в европари

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителния акт срещу бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев и 25-годишната Ана Димитрова, чиито имена се свързаха със скандала с къща за гости в Сандански.

Двамата са подведени под наказателна отговорност заради представянето на неверни сведения с цел неправомерно получаване на средства от европейски фондове. Обвинението на Манолев е за подбудителство и помагачество, а Димитрова е конкретният извършител.

Прокуратурата посочва, че обвиняемият Манолев умишлено склонил Ана Димитрова за извършване на престъплението. Освен това той я улеснил чрез даване на съвети и разяснения относно процедурата за кандидатстване, условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, както и необходимите за това документи. Също така е осигурил и счетоводна и строителна фирми, недвижим имот, върху който да се изгради нефункциониращата по предназначение къща за гости, както и земеделска земя за регистрацията на обвиняемата като земеделски производител. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране