11.01.2022 | 17:31
Биснесменът Илия Златанов също получил заплаха за живота
Близките му не изключват вероятността опасността да идва отново от кръгове около бившия шеф на столичното следствие и настоящ адвокат Петьо Петров-Пепи Еврото

Бизнесменът Илия Златанов – главен герой от разследването на АКФ „Осемте джуджета“, е получил вчера заплаха за живота си. Това научи Фрог нюз от близки до предприемача. Източниците на сайта са лаконични за характера на заканата, тъй като смятат първо да уведомят днес МВР и лично вътрешния министър Бойко Рашков.

Близките на Златанов не изключват вероятността опасността да идва отново от кръгове около бившия шеф на столичното следствие и настоящ адвокат Петьо Петров-Пепи Еврото.

Хората, от които е дошла заканата, са демонстрирали завидни финанси. В интервю за Фрог наскоро, Златанов сподели, че преди време е бил причакан пред офиса му и пребит.

Както вече стана ясно, предприемачът, който е имал проспериращ бизнес за асансьори у нас, е бил рекетиран и изнудван да го прехвърли на указано му от Еврото лице. На срещите, които Златанов е провеждал с Еврото в ресторант „Осемте джуджета“, рекетираният мъж е виждал на крак да отиват и ръководни лица от прокуратурата. Оказа се още, че заведението през цялото време е било пазено от полицейски патрул, а по това време вътрешен министър бе Младен Маринов – настоящ депутат от ГЕРБ.

Рекетьорската сага, в която според разказа на Златанов, участва и бившия собственик на „Делта гард“ – Митко Каратиста, се оказа доста заплетена. Една от луксозните коли на бизнесмена – джип Тойота „Тундра“, е отишла в ръцете на дъщерята на Младен Маринов. Малко преди протестите, обаче тя го прехвърля на мъж, за когото се твърди, че е в близки отношения с Маринов. Случаят „Осемте джуджета“ вече започна да се разплита от ГДБОП.

С разкритията си, Илия Златанов осветли патологичната обвързаност между прокуратура, бизнес и власт.

Заплахи за живота си наскоро получиха журналистът Атанас Чобанов и общинския съветник в СОС Борис Бонев.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=101666035750968&id=100929589157946

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране