02.01.2023 | 9:53
Битката за първо бебе на 2023-а е между София и Пловдив
Момченца са новоредените в първата минута на новата година

Няколко претенденти за приза “първо бебе” на 2023 г. има. Още в първата минута на новата година две бебета проплакаха – в Пловдив и в София.

Според народните поверия, когато първото дете е момченце, годината ще е мирна и здрава.

Точно в 00:01 часа проплаква момченце с мерки 3300 грама и 49 см в “Майчин дом”. Майката и бебето са в перфектно здраве, а щастливите родители все още не са решили как ще се казва новороденото.

В “Майчин дом” през новогодишната нощ са се родили три бебета и трите са момченца. От болницата отчитат с повече раждания през изминалата година, в сравнение в 2021 г. – проплакали са над 3300 бебета, което е с над 200 повече спрямо 2021 г. А по думите на лекарите, най-често срещаните имена са Ралица и Калоян.

Също момченце в 00:01 часа се роди и в Пловдив. Малкият Йоан тежи 3400 грама и е 51 см. Бебето се появи на бял свят в АГ клиниката на УМБАЛ “Св. Георги” в ръцете на д-р Ямаков и д-р Ямакова – Владова, неонатолог д-р Петлешкова и акушерки Иванчева и Рамадан.

“Мама Екатерина и бебе Йоан се чувстват прекрасно и пожелават на екипа на АГ клиника още много здрави бебета и щастливи родители”, казаха от отделението за NOVA.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране