06.02.2020 | 11:09
Близката до Пеевски Ива Стоянова измести Вяра Анкова в управлението на Нова тв
Бившата шефка на Канал 3 вече е управител на „Нова броудкастинг груп“ ЕООД

Собственичката по документи на близката до Делян Пеевски телевизия Канал 3 Ива Стоянова вече е един от двамата управители на „Нова броудкастинг груп“ ЕООД, притежаваща Нова телевизия, програмите „Диема“ и др., съобщиха от компанията.

Стоянова заема мястото на досегашния управител на „Нова броудкастинг груп“ Вяра Анкова, която занапред ще бъде зам. председател на управителния съвет на фирмата.

Досега Стоянова изпълняваше функциите на шеф на дирекция „Информация“ в Нова телевизия.

Като втори управител на „Нова броудкастинг груп“ ще продължи да работи Николай Андреев, който от 19 януари м.г. управляваше съвместно с Анкова. Занапред той ще изпълнява същите функции, но вече в компанията на Стоянова. Андреев също е член на УС на „Нова броудкастинг груп“.

Председател на борда на директорите на дружеството е братът на шефа на КРИБ Кирил Домусчиев – Георги, чиято фирма „Адванс медиа груп“ ЕАД е едноличен собственик на капитала на „Нова броудкастинг груп“.

Израстването на Ива Стоянова в йерархията на Нова телевизия може да се определи като мълниеносно и стремително. Собственичката по документи на Канал 3 и доскорошен програмен директор на кабелния канал бе привлечена на работа в „Нова“ в края на миналата година.

До тогава тя беше управител и програмен директор на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия Канал 3. През юни 2019 г. „Капитал“ съобщи, че тя е придобила 90% от акциите на телевизията. Преди това Стоянова е работила като водещ и репортер в ТВ7. Заедно с Николай Бареков е била водеща на сутрешния блок на канала – „Бодилник“. След това Стоянова се издига до позицията директор на публицистиката в ТВ7.

Преди ТВ7 новият управител на Нова работи в БиБиТи („Балкан българска телевизия“). Започва като репортер, а по-късно се издига до директор на новините в медията. Там тя работи за майката на депутата Делян Пеевски – Ирена Кръстева, която през 2009 г. придоби телевизията от Петър Манджуков.

Работила е още във в. „Народен спорт“, „Седем дни спорт“, а е била и коментатор на спортна гимнастика в телевизия „София кабел“.

След като братя Домусчиеви придобиха собствеността на Нова в медията пристигнаха няколко лица от Канал 3 като директорката на новините Миляна Велева, която пое същия ресор, и журналистът Васил Иванов. През 2017 г. Иванов напусна Нова, твърдейки, че е бил цензуриран.

В същото време от медията бяха освободени редица популярни имена като журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Бяха отстранени и Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева. Преди това телевизията уволни и водещата Анна Цолова.

В последните дни пък стана ясно, че Нова е инициирала раздяла с режисьора Валдес Радев, известен със своите кибер карикатури и шаржове на властимащите България.

Миналият петък Нова бе напусната и от едно от емблематичните си лица Лора Крумова. Тя обяви, че напуска медията, като заяви, че „на фона на процесите там смятам, че това е правилното решение за мен“.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране