25.05.2023 | 12:39
Божанков към Цончо Ганев: Някое НПО може да влезе у вас и да ви отнеме тубата с гел
Пореден скандал в парламента

Пореден скандал в парламента между депутата от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” (ПП – ДБ) Явор Божанков и Цончо Ганев от “Възраждане”.

Повод за новите разправии между двамата бе гласуването на първо четене на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие и Законопроект за защита от домашно насилие. Позицията на “Възраждане” е ясна и Ганев отново я повтори – твърдо против джендър идеологията и как НПО-та ще могат да отнемат деца.

Божанков от своя страна излезе на трибуната на НС и му отговори. “От вашето изказване става ясно, че ни ръсят, тровят ни с 5G и вие принизявате една толкова важна тема, каквато е защитата от домашното насилие. Като ви слушам и очаквам, че някое НПО ще влезе у вас и ще ви вземе тубата с гел без ваше разрешение”, обяви депутатът от ПП – ДБ.

Двамата продължиха да си разменят реплики, което принуди председателят на НС да ги прикани да излязат в кулоарите. Това не успокои Божанков и Ганев, като вторият стана и тръгна към Божанков, но беше спрян от колегите си.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране