08.05.2020 | 9:25
Божков: Борисов унищожи Левски! Пеевски седи в сянка като паяк и дърпа конците
Бих дал акциите на феновете, каза бизнесменът

Финансовият благодетел на ПФК Левски Васил Божков обяви ексклузивно по bTV от Дубай, че би предоставил акциите на клуба на феновете. Той нападна премиерът Бойко Борисов, за когото каза, че е унищожил Левски.

„Аз бих направил всичко за Левски, за да може клубът за върви добре. Отново искат да ни отнемат Левски. Нали Левски е АД все пак. Аз съм готов да дам акциите на всеки, само и само Левски да е спасен. А кой е Левски, всички знаем. Кой унищожи Левски, знаете – Борисов! Той унищожи компаниите, които издържаха Левски. Да е дал една стотинка лична Борисов за нещо? Как ще спаси Левски, ще му даде кредит? И после, като се изхарчи, какво ще стане?. Или ще се намери друг идиот да издържа Левски и после да го арестуват и него. Това е отнемане на имущество. Все пак инвестирах 25 милиона за 1 години все пак“, заяви Божков.

„С акциите бих ги продал на сериозни инвеститори или бих ги дал на феновете. Но не виждам бъдеще. В тая ситуация не мога нищо да направя. Единственият вариант е да гледа внимателно закона, да се върнат лицензите на компаниите, които издържаха Левски“, добави Божков от Дубай.

„Говорих с Павел Колев и с Тити Папазов. Акциите ще ги дадем, на кой иска. В момента сме с вързани ръце.“, добави Божков и скочи на Степан Хиндлиян като нарече „подлога“.

Той разкри още, че е бил в затвори 2-3 седмици. „В момента съм в Дубай, добре съм. Като се чухме последно пак бях там. В момента живея в апартамент. Апартаментът не е моя собственост, под наем е. В ареста прикараха около 2-3 седмици, в затвора. Прочетете – в затвора „Ал Ахбар“. Нямах никакви средства, нямах телефон, нито връзка с външния свят. Самото освобождаване се случи като дубайските власти разбраха как стоят нещата. Статутът ми е на резидент. Нямам никакви ограничения. Защо ми е охрана? От кого да се охранявам? Притеснение има ако се върна в България. Властите в Дубай казаха, че можем да ходим, където си поискаме, но където и да отидем извън ОАЕ, сигурно ще ни арестуват. Ние не излизаме от апартамента. Аз и Георги Попов сме. Той е добре, имаше имен ден – празнува. Не бяхме само двамата, бяхме голяма компания. Бяхме с други българи“, добави той.

„Не съм видял български власти, но може би е имало български власти в Дубай. Лично аз не съм видял никого. Никой от българските власти не се е опитвал да се свърже с мен.Не знам защо прокуратурата не иска да се свърже с мен. Предполагам, че се оказва голям натиск от българските власти. България не е правова държава. България се управлява от хунта. Не вярвах, че това е истина“, заяви още той.

„Аз съм невинен, трябва да се върна. В подходящия момент ще се върна, колкото по-скоро, толкова по-добре. Надявам се, че съдът е по-обективен“, каза още Божков.

Той обяви също така, че е имал много чести контакти с финансовия министър Владислав Горанов и го призова да си подаде оставката, защото Горанов обяви, че не е знаел нищо по въпроса за данъчното облагане на хазартните му фирми. Той добави, че има много доказателства за това, защото контактите са им били лични, по телефона и с есемеси.

„Законът за хазарта е приет по предложение на Менда Стоянова. Може ли една политическа сила да не знае какъв данъчен закон е приет по нейно предложение“, добави Божков.

„Всичките ми контакти по този закон са били с Влади Горанов лично – има доказателства за това. Законът не се тълкува, а се изпълнява – уловката е в правилата. При едни правила данъкът е един, при други – данъкът е друг. Това е истината“, каза още Божков.

„Нямам нищо общо с певицата Лилана. Нямам никакви пари в момента. Приятели ми помагат да се издържам. Приятели ми дават пари – милион, два, пет. Всичко е блокирано. И на фирми, които нямат нищо общо с тоя бизнес. Всичко е блокирано предварително. Какво общо имам с руската федерация, за да ми помагат? Не се познавам с хора от управлението на ОАЕ. Може и да се познавам, но никой не ми помага“, добави Божков.

„Колекцията? Нали знаете какво правят талибаните? Разрушават световно-историческо наследство. Подал съм искове срещу държавата в Лондон. Тя ще бъде съдена за това. По талибанския начин, не знам дали е цялото унищожено. Но некомпететни хора пипат с ръце“, добави още той.

„Общото между онези мутри и тези мутри знаете ли какво е? Борисов! И тогава беше и сега е! А кое е различното? Различното е Пеевски. Тогава го нямаше, но сега го има. Пеевски седи в сянка като паяк и дърпа конците. Да не би аз да съм назначил Гешев“, завърши Божков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране