08.05.2020 | 13:04
Божков: Само с Горанов съм контактувал, сезирам прокуратурата
Общото между мутрите днес и преди години е Борисов, различното е Пеевски

Чести лични контакти с финансовия министър – срещи, разговори по телефона и SMS-и, това обяви бизнесменът с 11 повдигнати обвинения Васил Божков, който даде интервю пред bTV от Дубай. Той поиска оставката на Владислав Горанов, говори за „замитане“ и „скриване“ от страна на министъра и заяви, че Горанов лично го е запознавал с различните председатели на комисията по хазарта назад в годините, че на тема хазартен бизнес е контактувал само и единствено с него и накрая обяви, че ще сезира прокуратурата.

Сравни управлението с „хунта“ и направи паралел с годините на „мутрите“ заради начина, по който му бе отнет хазартният бизнес. Общото между онези времена и сегашните бил премиерът Бойко Борисов. А различното – Делян Пеевски, който „седи като паяк и дърпа конците“, в т.ч. на главния прокурор Иван Гешев.

„С Комисията по хазарт аз не съм имал никога контакти. Всичките ми контакти по този бизнес са били с Влади Горанов, лично. За което имам безброй доказателства. Законът не се тълкува, той се изпълнява. При едни правила – данъкът е един, при други правила – друг. Затова тотото е плащало един данък, а ние друг“, каза Божков пред bTV.

„Общото между мутрите днес и преди години е Борисов. И тогава беше и сега. Различното е Пеевски. Тогава го нямаше, а сега го има. Ролята му е да седи в сянка като паяк и да дърпа конците. Да не би аз да съм назначил Гешев за прокурор, публична тайна е кой го назначи“, добави Божков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране