13.02.2020 | 14:36
Божков с още четири обвинения
Те са за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по установения ред

Обвиненията срещу Васил Божков вече са цели 11, съобщи говорителката на главния прокурор Сийка Милева. Към старите деяния, за които прокуратурата го издирва, са добавени още за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по установения ред.

“Така обвиненията срещу Божков стават 11”, каза Милева.

Припомняме, че първоначално на Божков бе повдигнато обвинение за принуда, изнудване, заплахи и неплащане на такси. Към това дело бе присъединено – по думите на наблюдаващия прокурор – и друго – че печалбите от национланата лотария не са били истински.

После прокуратурата съобщи, че материали са отделени в ново досъдебно производство – за убийства и изнасилвания. По него все още на горещ телефон се набират жалбоподатели.

Новата информация от днес е, че все още тече превод на молбата за екстрадиция на арабски до ОАЕ. Молбата вече надвишава 200 страници, стана ясно от думите на Сийка Милева. До края на седмицата прокуратурата ще е готова, ще я препрати на Министерството на правосъдието, а то на свой ред – към Абу Даби.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране