01.03.2024 | 10:22
Борисов бесен: Ако някой е допуснал да ни връщат самолет с престъпници, това е катастрофа!
"Винаги съм бил държавник в тази държава. Преди три години като управлявахме - всичко вървеше и миграцията беше 0"

“Вчера ясно обясних – готово е споразумението, на 5 март го обявявам в 12,00 часа на партията, защото това не са хора, които могат да гласуват без да мислят, разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в отговор на въпрос достатъчно ли ще е времето от 6 до 8 март за преговори и финално решение за коалиционното споразумение. Вчера Кирил Петков се усъмни, че Борисов нарочно протака.

“Призовавам медийните изяви да спрат. Господин Петков по-добре да се замисли как би изглеждало едно такова правителство, как бихме отговаряли на тези въпроси, които са в парламентарната зала, защото от това, което питат, виждам, че много неща не са свършени. Това трябва да бъде нашия отговор с господин Петков – как да направим по-работещо правителство”, подчерта Борисов.

Експремиерът изрази готовност двете формации да сменят шефката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова. За нея от седмица насам ПП-ДБ повтарят всеки ден, когато говорят колко е важно регулаторите да са независими и да не се избират партийни лица. Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

“Ако от ПП са толкова зор за КЗК, да го извадим други ден, да го минем през комисии и да го приключим. Да го бяха сменили досега. Имаха три години пропуснати. Сега за два дни им се виждало много”, коментира Борисови подчерта: За няколко дни припряност става въпрос?

И видимо ядосан заяви: Ако са допуснати да се връщат хора в България, които трябва да лежат в затвора – това е катастрофа! Недопустимо е!

Така Борисов реагира на изнесените от опозицията данни, че Германия ни връща цял самолет с мигранти-престъпници.

Ако някой не си е свършил работата и има такива хора в България, върнати от Германия, и не са в затвора, а в някой център – това е катострофа! Самолетът с тези хора изобщо да не каца в София, а дасе обръща, или ако кацнат – теци хора трябва да отидат в нашия затвора.Не искам поста на Тагарев, не го нападам като човек, като се видим – се поздравяваме. Ще поискам доклади, за да разбера кой не си е свършил работата, каза той.

“Винаги съм бил държавник в тази държава. Преди три години като управлявахме – всичко вървеше и миграцията беше 0. Това си причинихме българите и сега ще си понесем последствията”, отсече лидерът на ГЕРБ.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране