24.11.2022 | 10:36
Бой в парламента между НСО и противници на хартиената бюлетина
Скъсаха плаката на лидера на "БОЕЦ" Георги Георгиев, който бе разпънал във фоайето пред служебния вход на сградата

Мощен екшън растърси парламента малко след началото на днешното заседание, след като депутатите започнаха да обсъждат промените в Изборния кодекс.

Шефът на охраната на Народното събрание Петър Петров, както се представи той, скъса плаката на лидера на „Боец“, който бе разпънал във фоайето пред служебния вход на сградата. На него пишеше „Не пипайте Изборния кодекс“. Двамата почти се сбиха, а сетне последва шумна разправия.

Петров обясни, че Георгиев няма право да разпъва плакати в Народното събрание. Лидерът на „Боец“ пък настояваше, че точво това е мястото да го направи и че с такъв плакат посрещат и депутатите отвън.

От думите му стана ясно, че той е влязъл в парламента заедно със свой съратник по покана на депутатите от ПП. Преди заседанието разговаряли с тях, а след това опънали и плаката. Той твърдеше, че се е опитал да влезе на балконите, за да слуша дебатите, но охраната не го допуснала. „Стандарт“ видя Георги Георгиев и саратника му на втория етаж, но не забеляза някой да е възпрепятствал влизането на Георгиев на балконите.

Причината за скандала е, че вчера със съгласието на 5 от политическите сили в 48-о НС разглеждането на промените в Изборния кодекс бе предложено в дневния ред за днес и допутатите го подкрепиха. Най-критичната точка в тези промени е връщането на хартиената бюлетина, до което обяче днес едва ли ще се стигне, тъй като преди това има много други членове за обсъждане и гласуване.

 

 

 

1 коментар

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране