21.09.2019 | 12:53
Болни мозъци бранят убиеца на Андрей Монов
Пиарка на "Правосъдие за всеки" зае страната на Полфрийман, университетски преподавател го защитава в ефира!

Предсрочното освобождаване на убиеца на Андрей Монов възпали доста болни мозъци. Ето какво написа един от тях в прочутия клюкарник и убежище за страхливци – Фейсбук:

„С пълното съзнание, че предизвиквам скандал, налага се да заявя, че решението да бъде освободен предсрочно Джок Полфрийман е не просто правилно – то е драматично закъсняло.

Слушам масовата истерия, към която се притури и Борисов, и осъзнавам, че щетите върху психиката на българите са чудовищни и вероятно необратими.“

Мръднал е човекът, ще си каже някой, четейки това малоумие с претенция за значимост, че може да предизвиква скандали, но не е така. Другаде е заровено кучето. Ето къде:

„Възмущението от това освобождаване е първа новинарска тема и очевидно ще остане такава поне още ден-два. Но не виждам случаят да се обсъжда по същество, а по канените в студията гости съдя, че темата ще бъде набутана в клишето „съдията-мръсник пусна на свобода убиец на готин пич“.

Сега разбрахте ли къде го стяга чепикът въпросният виртуален „поборник за правдини“. И за да стане съвсем ясно за какви правдини се бори, ще преведем още два цитата, след което ще обясним и какво възпламенява „справедливия му гняв“:

„Съдията е Калин Калпакчиев. Известен с опозиционните си изказвания срещу ръководителите на правосъдната система и прокуратурата и острите си критики срещу безумните им действия.“

Т-ъ-ъй! Дойдохме си на думата.

А сега да видим и кое е съществото с толкова изкривено мислене. Съществото е Весислава Танчева. Не сте я чували, нали? Няма откъде да я чуете. Но пък други по неволя я знаем.

Понеже тя много подробно се занимава с биографията на бащата на убития Андрей Монов – Христо Монов. Не е зле да се знае нещичко и за нейната безславна биография. Защото не е все едно кой държи сметка на хората и какво се опитва да внушава.

Весислава Танчева е бивш СТРАШНО ВЕРЕН ПАЖ – в буквален и преносен смисъл – на Соня Колтуклиева, която списва един сайт, а как го е създала, самата Танчева може много подробно да разкаже. Между другото, доста любопитна история за клюкари.

В момента Десислава Танчева е СТРАШНО ВЕРЕН ПАЖ, тоест, пиарка на т.н. поборници срещу правосъдната система на държавата, щедро финансирани от „Америка за България“. В зората на техните улични изяви можеше да бъде видяна как организира мизансцен от рехавите им редици, за да им прави снимки, тъй като все някак трябва да отчетат прибраните пари, от които и тя получава хонорарите си.

Не е известно кога въпросната Танчева се е проникнала от тънкостите на правото, но очевидно не й е останало време да се проникне и от тънкостите на пиара, за каквато се представя (всъщност, от време на време се представя и за журналистка из разни бутикови протестърски медии), тъй като всички станаха свидетели на грандиозния провал на едно от публичните дефилета на скандалния шеф на ВКС Лозан Панов в „Шератон“, за чиято организация отговаряше Танчева.

Там на масата за акредитации недокоснати останаха петдесетина баджа на поканени участници и двайсетина баджа на поканени журналисти. Други пък, като разбраха къде са ги поканили, просто се врътнаха и си тръгнаха. Естествено самата зала също остана полупразна и Панов е ръсил политическите си абракадабри пред камерна публика. Оставяме настрана факта, че медиите, допускани на въпросното дефиле бяха пресявани, но при такъв провал това е напълно обяснимо.

След срамните извержения на това същество вече няма съмнение какво се случва с мозъците и мисленето на хора, които се прехранват около т.н. „Правосъдие за всеки“ и май някакви Зелени октоподи. И не е чудно, че живеейки с такива същества, половинките им рязко минават на другия бряг.

Само че се питам защо тази храбра поборничка за съдебни правдини не се изправи пред очите на майката и бащата на Андрей Монов, пък и на всички нас, да дрънка тъпотиите си, а дращи невчесани мисли във уютното и безопасно свърталище на страхливци Фейсбук.

Да ги погледне – тях и нас – в очите и да обясни как така един чужденец се разхожда късно вечерта из столицата на една държава, въоръжен с нож, и – забележете! – „е употребил оръжие срещу Андрей Монов, но твърди, че го е направи в условия на самозащита, след като е опитал да предотврати друго престъпление с вероятен мотив омраза“, както е написало съществото.

В цял свят човек, който напада и убива граждани по улицата с нож, се разследва за тероризъм!

Съществото Танчева обаче пише думата убиец, като какъвто е доказан и осъден австралиеца, защото Андрей Монов е убит от него, в кавички. Я ела, неуважаемо възедричко същество, с твоите кавички да обясниш в очите на майката и баща и на всички нас как е справедливо да убиват децата ни по улиците!

Повръщня!

Повръщня и по БНТ! Там един от мисльовците, които традиционно се разхождат из телевизионните студия – Антоний Тодоров, се затюхка за българското общество, че бранило лекаря от Пловдив или Опиц, които гръмнаха крадци след N-тия обир, на който бяха подложени, а скачало на убиеца на Андрей Монов и в това въпросният мисльо вижда някакъв дефект в българското съзнание.

Неуважаеми мисльо, и лекараят, и Опиц бяха подложени на системни обири и бяха ЖЕРТВИ на неработещия съд, който пуска на свобода заловени престъпници, тероризиращи непрекъснато обществото, затова минаха към саморазправа, тъй като нямат никакво основание да разчитат на българския съд. Те не отричаха това, което са извършили.

А посегателят на Андрей Монов е доказан брутален убиец и именно българският съд го пуска предсрочно на свобода.

Тъй че дефектът е в мозъка на въпросния мисльо. Но покрай него ще дефектират и други, тъй като той преподава на студенти.

Кой се оплакваше от родното образование?! Не се оплаквайте, а вижте кой учи децата ни!

Болни мозъци!

В тази отвратителна, гнусна, гадна, позорна история се прокрадва и нещо добро – с просто око се вижда кой какви ценности изповядва, кой за какво се бори и кой срещу какво го прави. Лъсват много грозни истини за много грозни персони.

Цената е страшно висока, неизмеримо висока – погубеният живот на Андрей Монов, съсипаният живот и сърца на родителите му. Страшната тяхна мъка и на всичките им близки, някои от които не я понесоха и вече не са сред живите.

Затова като общество им дължим тази битка срещу цинизма и продажността ще я изводи – и заради мъртвия Андрей, и заради нашите живи деца!

А който има такива и не си дава сметка за това, значи не е родител или просто не му пука за детето му. Понеже всеки от децата ни и от нас може да е следващата жертва на чужденец или нашенец, който се разхожда посред нощ из улиците ни с нож в джоба.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране