01.05.2023 | 16:24
Борислав Сарафов: Гешев е бил мишена за убиване!
Само една случайност е спасила главния прокурор. Бомбата е била с не по-малко от 3 кг тротилов еквивалент и осколки

Очевидно взривното устройство е било с намерение да убие, а не за сплашване. Главният прокурор е бил мишена за убиване, каза зам.-главният прокурор Борислав Сарафов по повод инцидента с кортежа на Иван Гешев.

“Очевидно някой го е следил и очевидно е мишена за някого. Той е бил мишена, която да бъде убита. Това е истината, която трябва да се знае от всички”, категоричен бе Сарафов.

По думите му взривът е бил изключително силен. Според очевидци огненият стълб е бил с височина 4-5 метра. На място е установен кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър близо 3 метра.

„Взривът има ясна насоченост към пътя и преминаващите автомобили. По първоначалното мнение на експертите бомбата е била с не по-малко от 3 кг тротилов еквивалент, но и с осколки, които са се разпилели и забили в отсрещните дървета. Тези осколки са поставени не само за да избухнат, а за да убиват“, каза Сарафов.

Със следови кучета се правят огледи и се търсят следи от евентуалните извършители. На място са намерени маркери, които очевидно са оставили извършителите.

„Очевидно покушението е професионално направено и добре изпълнено. Само една случайност е спасила както главния прокурор, така и семейството му, както и редица други хора, които са преминавали по това време по този път“, каза още Сарафов.

Към момента наказателното производство, което е образувано, е за терористичен акт. До няколко часа ще има яснота какъв е химическият състав на взривното устройство.

Борислав Сарафов не можа да потвърди има или няма ранени, но по негова информация няма пострадали при инцидента.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0nY4ZryXATZrJK4k4KWwSV5mhv4W8Hiwr742U15CAUGo6xn4MBJdPvHgvwuPMoWQfl&id=100929589157946

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране