18.03.2023 | 19:19
Борисов: Вашите парички отидоха при Путин и Лукойл
"Асен Василев е бил при Лукойл - знаем часа и датата, имаме свидетел"

Вашите парички отидоха при Путин, в “Лукойл”, и може би и на едно друго място, но не можем още да го докажем. Имаме свидетел, че Асен Василев е бил в централата на “Лукойл” като вицепремиер. Да, да – датата, часа – между 13:10 и 13:20, всичко знаем. Чакам нашите партньори дали е засечен такъв криптиран разговор с Москва или Женева.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията в Ловеч. “Рано или късно свидетелят ще намери сили и смелост и ще каже истината. Резултатът от тези срещи се измерва с милиарди за сметка на джобовете на българина”, каза той.

Борисов заяви, че служебният министър на финансите Росица Велкова не си противоречи в изявленията си относно финансовото състояние на страната. На 15 март Велкова обяви, че финансовото състояние на България е застрашена от свръхдефицит, ако не предприеме редица непопулярни мерки. На следващия ден Велкова изненадващо заяви, че няма риск от фалит на държавата, нито от намеса на Международния валутен фонд и нужда да се тегли нов дълг.

Днес Борисов каза, че Велкова е пратила доклада на министерствата, за да знаят какви съкращения трябва да направят, защото “ако го произнесе така, може да се оправдае, но ако го произнесе публично, ще носи наказателна отговорност”. По думите му всички са ѝ се хвърлили, защото това е реалното положение в държавата:

“Не си противоречи – това е секретен доклад до министерствата. Когато стана достояние на медиите, те я заплашиха, че всява страх и носи наказателна отговорност, и тя затова се дърпа.”

На срещата със симпатизанти в Ловеч Борисов обяви, че ГЕРБ са оцеляли през тези две години с божията помощ:

“Без Господа нищо не можем да направим. Това, че през тези две години оцеляхме, е божа работа. Нямаше кой друг да оцелее – брутално се отнасяха. Защо? Защото силата е нашата слава – прекалено сме силни!”

Лидерът на ГЕРБ повтори тезата си, че когато ПП са си “отишли”, цените са паднали с лев надолу:

“Асен Василев казва, че вие живеете по-добре, само че хората могат да сравняват. Вие ако живеете по добре – ставайте и си отивайте, защото нямаме работа тука при вас. С тях ли ще сте по-добре? Ако кажете така, повярвайте ми – повече няма да ме видите. Кой от вас живее сега по-добре и е по-доволен от предишните години?”, каза още Бойко Борисов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране