24.11.2021 | 23:25
Борисов все едно е управлявал не 10 години, а 100 – времето е спряло
"Лесно е от прозореца на джипката и да хвърляш пачки"

Колко време, колко години, колко огньове трябва да минат, за да разберем, че ако траките са правили могили по нашите земи. то е, за да виждаме, че тези хора остават знаци. Не искам тези знаци да бъдат фатални. Колко време и колко кръв трябва да се даде, за да проумеем, че даваме курбан на границите в душите, които издигнахме. Това коментира поетът и публицист Николай Милчев пред „Честно казано с Люба Кулезич“.

„Парадокс е, но е лесно да управляваш от прозореца на джипката и да хвърлящ пачки. По-лесно е да се примириш и да се нагодиш към това, което става, отколкото да излезеш на светло, да искаш да се говори, да си образован. Трудно е, ако книгите ти тежат на раменете“, допълни той.

„Казах на Румен Радев и Илияна Йотова да внимават в картинката и да гледат кой какви снимки си качва с тях. Те там заради какво са – заради усилията или за снимките. Сега най-трудното, което предстои е не преговорите, защото те ще се договорят. Страхувам се от следното: Защо след това, което се говори, и те ще се подпишат под своите предложения, това не се случва наистина“, каза още Милчев.

„Имам усещане, че Бойко Борисов не е управлявал 10 години, а 50 години, 100 години. Усещането не е за вечност, а за спряло време. В това спряло време е много удобно, хората ходят, правят си плаката, хапват, пийват, а сега става много бързо времето и в това бързо време са възможни грешки, но не трябва да правим и дори крачка назад“, коментира поетът.

„Ами ако и сега не стане, какво ще правим“, попита той във връзка със сформирането на правителство и действията, които ще последват след това – реформите и промените.

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране