24.02.2020 | 18:22
Борисов за коронавируса: Ако нямаме стиковка, ще станем като Италия (ВИДЕО)
Сформира се кризисен щаб за борба със заразата

Сформира се кризисен щаб за борба с коронавируса. Това стана ясно след извънредното заседание на Съвета по сигурността. Срещата, която трябваше да се проведе във вторник, беше преместена за днес следобед.

Бяха обсъдени данните за разпространението на коронавируса, предприетите срещу него мерки в национален и международен аспект, както и необходимите по-нататъшни действия.

“Още нямаме криза, нямаме заболяване”, увери премиерът Борисов.

“Но в други държави вече има. Правим го, да се пазим. Ако нямаме тази стиковка, ще станем като Италия”, добави той.

Премиерът Борисов иска от медицинските екипи на всички болници да бъдат в готовност за евентуални случаи на заразени с коронавирус. Подобна ситуация с двама заразени ще бъде проиграна на летището в София.

От МВнР препоръчват само в краен случай да пътуваме в районите в Италия и Китай, където е установена заразата.

Отменя се и денят на отворените врати във Военния музей, който традиционно се прави на 3 март. Взимат се мерки и за прекъсване на големи първенства със световно участие.

На тестване могат да се подложат само лица, които имат симптоми или са пътували в страни, в които има концентрация на заразата. Има лица, които повлияни от паниката искат да се тестват. Във ВМА има тарифа за такъв тест – тя е 200 лв. Производството на тестове обаче не е пригодено за такива мащаби и всички искат да се снабдят с такива тестове. В България има тестове за 3000 души, поръчани са и още. Тестовете не могат да дадат правилни показания, ако не са проявени всички симптоми на коронавируса.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/665714307534057/

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране