16.10.2020 | 13:25
Борисов, който често нарушава мерките, нареди сваляне на карантината от 14 на 10 дни
Премиерът каза, че е дал нареждане за съкращаване на срока на изолация тази сутрин

Премиерът Бойко Борисов е наредил карантината в България, която сега е две седмици, да бъде намалена на 10 дни. Той съобщи новината преди старта на днешното заседание на Европейския съвет в Брюксел, пише “Сега”. Премиерът каза, че е дал нареждане за съкращаване на срока на изолация тази сутрин. Европейските лидери заседават втори ден по широк кръг въпроси – от общите усилия срещу коронавируса до “зелената сделка”.

Премиерът е наредил и децата да ходят на училище. “На ден държавата харчи над 120 хиляди лева за тестове”, изтъкна Борисов. Той коментира, че “най-после имаме общ план за действие при Covid-19 от Европейската комисия, този път са се потрудили доста”.

“Според мен сме закъснели, това трябваше да го направим още юли. Много от държавите в ЕС предприемат мерки, които паникьосват другите държави и създават разнобой в действията”, посочи българският премиер.

“Моето мнение е, че децата трябва да отиват на училище, да учат. Нанасяме вреда върху психичното здраве на хората”, каза Борисов, за когото е известно, че никак не харесва идеята да настройва избирателите срещу себе си с рестрикции. Той подчерта, че ако разписаните от министерството на здравеопазването изисквания се спазват, няма да се налага да се предприемат други мерки. Това изказване е изключително нагло на фона на пренебрежението, което премиерът демонстрира към ограниченията. Както “Сега” писа, той не подлежи на контрол и от РЗИ, които не смеят да го глобят въпреки демонстративния отказ да носи маска при обиколките си по фабрики и църкви. Така вместо Борисов, глобата му за липса на маска ще платят данъкоплатците, защото тя е написана на името на Министерския съвет.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране