03.05.2020 | 9:07
Борисов показа Мутафчийски и се разбесня: От две седмици Щабът ме умолява да спрете да се гаврите с тях всяка сутрин (ВИДЕО)
Непрекъснато работи, без заплащане, без събота, без неделя, без почивен ден, докато някои тулупи спят до обяд, каза премиерът за генерала

Националният оперативен щаб съобщи последните данни за ситуацията с коронавируса у нас. В брифинга се включиха премиерът Бойко Борисов и началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Борисов беше ядосан, като заяви, че не е имал това намерение, ако не е съзирал поредния умисъл, визирайки реакциите след като вчера стана ясно, че Националният оперативен щаб няма да дава редовните си брифинги.

Премиерът подчерта, че щабът никога не е бил разформирован, а работи на пълни обороти.

„От две седмици Щабът ме умолява да спрете да се гаврите всяка сутрин с тях. Една част си вършите работата, има друга, които буквално идват да се заяжда с тях. Просто хората се преумориха. Те имат и операции планови, имат и друга работа. Умоляваха ме“, обърна се ядосаният Борисов към журналистите в Министерски съвет.

Борисов заяви, че ген. Мутафчийски му е пратил есемес това да се прекрати и по друг начин да се работи.

Премиерът уточни, че вчера по време на брифинга на Щаба в новия формат е бил с ген. Мутафчийски и е работил. Той подчерта, че работят всеки ден без почивка, без събота и неделя и без заплащане.

„Всеки ден – вечер в 00:00 ми дава колко са заразените и починалите. После сутрин в 7:00 пак това ми се казва. Това е без заплащане, без събота, без неделя, без почивен ден, докато някои тулупи спят до обяд и ми задават въпроси после“, гневно заяви премиерът.

„Един от най-добрите ми приятели написа заглавие „Убиха генерала“? Какво е това? Щабът работи на пълни обороти. Горанов всеки ден натиска да отпускаме – дали фитнеса, дали спорта на открито“, каза още Борисов.

Той категорично отрече да има напрежение между него и ген. Мутафчийски. И предупреди, че тези спекулации са начин да се подрони работата и доверието в правителството и в Щаба. Спорът е бил между доц. Ангел Кунчев и ген. Мутафчийски за разхлабване на мерките.

Ген. Мутафчийски заяви, че наистина е некоректно отразяване, че Щабът е спрял и подобна информация обезсмисля техните усилия.

Той напомни, че на медиите е съобщено още миналата седмица, че разговарят с премиера да бъде променен начина на оповестяване, защото според много от хората този начин насажда страх и фиксира вниманието на обществото.

„Молбата за промяна за оповестяването беше лично наша. Дори ние искахме и по-далече да бъде – само с прессъобщения и ако има въпроси да бъдат към ресорните министерства и към щаба“, каза генералът.

В началото на брифинга доц. Димо Димов, секретар на Щаба съобщи последните данни за ситуацията с коронавируса у нас.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране