15.05.2020 | 13:54
Борисов разреши отварянето на моловете
Заповедта ще бъде издадена от здравния министър Кирил Ананиев по-късно днес

 

Търговските центрове в страната отварят врати за клиенти, след като повече от два месеца бяха затворени заради противоепидемичните мерки. Новината съобщи министър-председателят Бойко Борисов след разговор с представители на молове и на Българската ритейл асоциация.

След срещата, на която присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, премиерът Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник.

Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

„С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.

По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас.

Припомняме, че в заповедите на здравния министър от вчера, които регламентираха извънредната епидемична обстановка, дейността в търговските центрове беше забранена. Разрешение за работа имаха, обаче, кината, които масово се намират на територията на моловете.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране