01.08.2021 | 10:31
Борисов: Само Слави може да ги озапти! (ВИДЕО)
"Президентът Радев създаде етническа война вътре в политическите партии. И няма излизане от това"

Президентът Радев създаде етническа война вътре в политическите партии. И няма излизане от това. Само Слави може да озапти другите. Хубав, лош, но е авторитарен, има мисъл. Да излезе и да им каже – „Я се стегнете и да управляваме половин, една, две или пет години“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес посети Фестивала на етносите и багрите в Котел. Неочакваната визита събра около бившия премиер десетки негови симпатизанти, които се надпреварваха да се снимат и поговорят с него. После Борисов разгледа различните различните етноизяви на фестивала – ромски песни и танци, калайджийство и други.

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да участва и е забранил на партията да контакува с тези, които правят правителство. „Даже ние ще излезем от залата, за да намалим кворума и да си изберат правителство. Решението е Слави да ги събере, да го закове и да вървим по някакъв начин напред. При трети избори ще бъде по-невъзможно да се състави правителство от сега. Между тях вече има недоверие и голяма омраза помежду им. Да си понесат отговорност за тази омраза, която посяха и да направят правителство. Единственият виновник за това положение е Румен Радев“, посочи Бойко Борисов.

По думите му кандидатът за премиер на ИТН е безспорно симпатичен и ерудиран, но на този етап няма да има самочувствие да взима решения. „По-добре Слави да започне за 6 месеца и после да му даде властта, защото хората му имат доверие на него. В държавата цари хаос и безредие. По мое време имаше ред и винаги имаше отговорен. За хубаво и за лошо винаги беше отговорен Бойко. Сега Слави трябва да си поеме отговорността“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране