01.08.2019 | 0:01
Валери Симеонов: Българите показаха червен картон на туризма ни и отидоха в тъпата Гърция
Волен Сидеров бил изгонен от ОП, защото не идвал на работа

Разбира се, че коалицията Обединени патриоти продължава да съществува, просто е намалила състава си. Основните активности на “Атака“ бяха да руши коалицията, да иска оставки, да оспорва решения в коалицията и непрекъснато се противопоставяше на решенията в пленарна зала. Въобще всякакви дивотии вършеха през последните две години. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в студиото на “Плюс-минус“ в ефира на Нова телевизия.

По думите му Волен Сидеров беше отстранен като председател на ПГ на ОП, защото не идвал на работа.

На въпрос дали би станал председател на групата в парламента Симеонов отвърна, че няма властови амбиции, нито иска да коментира „Нероден Петко“.

Относно оставката на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев лидерът на НФСБ отбеляза, че това е въпрос на лично решение и не е трябвало от БСП да искат от него да дава обяснение в Народното събрание.

,,Той е подал оставка и смятам, че има право на достойно оттегляне от поста, който е заемал. Това с даването на обяснение, което бе поискано от БСП, беше грозно, те искаха да се изгаврят с него“, коментира Симеонов.

,,Горките, само се пържат в момента. Ясно е, че нищо няма да установят“, отговори той на питане за временната комисия в парламента, която трябва да анализира пробива в НАП.

,,Такъв е моделът на поведение на мен и на моята партия – елементарен. За мен е важно нещата да се казват в очите, да се поставят ангажименти и да се изпълняват. За мен всяка една поставена цел трябва да се изпълни. Успял съм да изградя мостове към българските общности в чужбина, успял съм да помогна на отделни бизнеси, в това число и покрай Закона за шума, благодарение на който сега хората могат да отидат на почивка и наистина да си починат. Моята цел е била българският туризъм да бъде пренасочен към по-платежоспособните чуждестранни туристи. Освен това Законът за шума ще даде възможност на семейства, на пенсионери, на работен персонал да си починат, за да може утре, като отидат на работа, да бъдат усмихнати пред чужденците. Така се повишават приходите от туризъм“, обясни Валери Симеонов.

,,В Закона за концесиите нищо не е променено. Плажовете пак ще бъдат давани на концесия от Министерския съвет, а не от Министерството на туризма, както твърди Николина Ангелкова. Всичко ще си бъде както досега – “на тъмно“, взимаш документи, подписваш ги и това е. Пак няма да има никаква прозрачност. За жалост всички тези положителни промени с шума и преместваемите обекти стигат до пясъка и там е тоталният срив, защото там идва татуираната мутра и казва 20 или 30 лева за чадър и шезлонг. Не искам да бъда лош пророк, но този процес ще продължава и поради тази причина българите показаха червен картон на Министерството на туризма и отидоха в тъпата и скучна Гърция“, добави в заключение Симеонов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране