21.07.2021 | 7:03
Валери Симеонов за Радев: На всички ни е известна фиксацията му по отношение на Борисов
ИТН неизбежно ще прибегне до помощта на ДПС или БСП

На всички ни е известна тази фиксация на Радев по отношение на Борисов. Имаме продължение на това негово отношение“, заяви пред „Нова нюз“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Но кой е той (Радев, бел.ред), да не би да си въобразява, че е над съдебната система? Вече излезе достоверната информация, че проверката в президентстовот е направена със съдебни решения – два съда са се произнесли. Какво да направи прокуратурата – да иска разрешение, специална покана ли да иска? Какво да иска?“, попита риторично Симеонов.

Според него вътрешните проблеми на новия парламент са достатъчно ангажиращи, за да се занимават с доклада на ЕК. По думите на Симеонов, той ще се използва като помощно средство за прокарване на тази политика, която си е приела всяка политическа сила.

Валери Симеонов заяви, че според него главният прокурор не е безконтролен. „Приехме и фигурата на т.н. „проверяващ прокурор“. Моето мнение е, че тези доклади се пишат по опорките и по записките, които се подават от определени групи, по-близки до ЕК, тъй като не бива да се заблуждаваме, че от ЕК познават ситуацията в България по-добре от нас самите“, добави той.

„Сега платихме цената на разединението на патриотите на 4 април, оттеглянето на лидерите също беше грешка“, подчерта лидерът на НФСБ. „Загубихме 50 % от подкрепата си. Отговорът на този въпрос е по-комплексен. Той неизбежно трябва да включи изборите на 4 април. Там разделението, което се получи след решението на ВМРО да се явят самостоятелно провали и двете партии – ВМРО и НФСБ. Хората, които ни подкрепят решиха, че нашата коалиция след 4 април е по-сметка и по този начин българският патриотичен вот показа, че сме загубили голяма част от доверието“ коментира Симеонов.

Той смята, че „Има такъв народ“ няма избор и математически погледнато неизбежно ще прибегне до помощта на ДПС или БСП. А „политическото обучение“ на ИТН нарече жалко и нескопосано.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране