02.12.2019 | 15:59
Вандали обезобразиха клуба на ВМРО в Пловдив
Този акт е показателен кой е носителят на езика на омразата и кой докъде е склонен да стигне в защита на идеите, които изповядва!

С надписи „Смърт на фашизма“, „Нацисти по улиците“ и емблемата на антифашистката пропаганда осъмна клубът на войводите в града под тепетата тази сутрин. Причината за наглото деяние засега е неизвестна, съобщават от пресцентъра на партията.

Припомняме, че пловдивската организация на ВМРО беше изключително активна и последователна в своите протестни действия срещу поредица от провокации на ЛГБТИ общността в града, свързана с проявите около „Пловдив – културна столица на Европа“. Общинските съветници даже поискаха оставката на артистичния директор на „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева заради това, че тя подкрепя проекти, които са в пълно противоречие с християнските и българските ценности. В рамките на наситената програма от културни събития в града бяха прокарани и агресивни, провокативни фотоизложби и флашмобове с открита джендър пропаганда.

Очевидно другата причина за „арт инсталацията“ върху централата на ВМРО е проведеният Български марш, посветен на 100 години от подписването на мракобесния за страната ни Ньойски договор. Такива факелни шествия бяха проведени в цялата страна и те са традиционни за Организацията от възстановяването ѝ през 90-те години. Държим да подчертаем, че тези събития са мирни и продължават духа на спонтанното шествие, провело се през далечната 1919 г. в София, което е предизвикано от ненужното и жестоко разпокъсване на Майка България след Първата световна война.

Ние от ВМРО сме категорично против подобни насилствени демонстрации, призоваващи към смърт и насилие. Вандалският акт е показателен кой е носителят на езика на омразата и кой докъде е склонен да стигне в защита на идеите, които изповядва.

Каквато и да е причината, довела до тази показност на нашите опоненти, ние няма да спрем да отстояваме националните идеали, семейните ценности и християнски традиции.

„Антифа“ движението е символ на ляво-либералния фашизъм, изповядван от т.нар. модерни десни, зелени, марксисти и всякакви други кръгове, които правят непрестанни опити да извратят традиционните ценности на Стария континент. След като днес тези хора посягат на фасадата на сграда, то утре най-вероятно ще започнат да трошат стъкла по примера на Кристалната нощ от 1938 г.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране