06.11.2022 | 22:57
Василев: От ДАНС получавахме най-често есета по разследванията – от типа „една жена казва“ (ВИДЕО)
Съпредседателят на ПП посочи, че е „много скептичен”, че ще има правителство

Oт ДАНС получавахме най-често есета. От типа „Една жена казва“. Всички служби се назначават от президента по време на служебни правителства. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев при гостуването в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

„Нямаме дисциплина в „Продължаваме промяната“. Гласуваме доста шарено. Нямаме дистанционно на депутатите. Партийната култура я обсъждаме и можем да си направим вътрешно гласуване. Оттам нататък всеки депутат си спази клетвата“, каза още той.

„Няма разцепление в „Продължаваме промяната“. Винаги има противоречие. Винаги има лично мнение и няма санкции. Монолитното поведение е изключително нездравословно. Тогава защо да има 53 депутати. Тогава да има едно копче с номер 53 и да не плащаме заплатите на всички“, заяви още съпредседателят на „Продължаваме промяната“ .

„Продължаваме Промяната” не прави крачка назад със срещата с ГЕРБ“, каза Василев и поясни, че са отказвали среща с формацията на Борисов за подкрепа на правителство и продължават да отказват.

„Ясно сме заявили, че сме опозиция и ние мандат на ГЕРБ не подкрепяме. Тази среща, доколкото знам, Десислава Атанасова е договорила с Андрей Гюров”, уточни той. Василев усещал, че всеки се опитвал да направи интрига. „Стана ясно, че ГЕРБ нямат мнозинство в този парламент”, каза още съпредседателят на ПП.

По думите му, ако партията на Борисов е имала мнозинство в 48-ия парламент, Росен Желязков е щял да бъде председател на НС и да има правителство. „Като нямат мнозинство, се опитват да замъглят цялата обстановка, за да прикрият тази си слабост”, е неговото мнение. Василев беше категоричен, че отговорът за коалиция с ГЕРБ е „не”.

Според него шансът третият мандат да отиде в „Демократична България” е нулев заради отношението на президента към партията. Съставянето на кабинет с него звучало като „научна фантастика”. „Ако отиде – трябва да видим какво ще предложат”, подчерта той.

Съпредседателят на ПП посочи, че е „много скептичен”, че ще има правителство.

Цялото интервю!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране