23.11.2022 | 13:46
Aсен Василев: Политическата класа от 30 г. смуче силите на българския народ (ВИДЕО)
"Фалшифицират изборите, за да може да крадат данъците и парите на европейските данъкоплатци"

„Последните 30 години България страда от три големи недъга. Първият недъг е, че голяма част от бизнеса зависи пряко и директно от държавата. Това пречи на страната да се движи напред“, коментира на брифинг съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

„Вторият голям недък е, че България към момента е с най-голямото неравенство в целия ЕС. Това неравенство нараства и е стигнало до размери, които ни поставят между Кот д’Ивоар и Малайзия. Това е една от основните причини българи да напускат страната и да имаме тази пандемия от фалшиви новини“, добави Асен Василев.

„Третият голям недък е липсата на справедливост. Ние виждаме как прокурорски синове извършват престъпления и остават безнаказани. В продължение на 30 години виждахме как всяко едно правителство се разбираше с предишното да не ги закача. Правителството, в което участвахме с „Демократична България“ спря и трите недъга – спря рекета на бизнеса без да вдига данъците, започнахме да слагаме някакви базисни социални мерки и за първи път от както сме в ЕС неравенството спадна, за първи път се направиха стъпки да има разследване на главния прокурор и опит за възстановяване на справедливостта. Това не се хареса на политическата класа, която от 30 години смуче силите на българския народ, фалшифицира изборите, за да може да краде данъците и парите на европейските данъкоплатци“, допълни съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране