11.11.2023 | 0:43
Васил Терзиев: Не съм неблагодарен! Ще обявим война на…
"Не би трябвало държавният глава да се занимава с кандидат за кмет и да изкаже такъв коментар"

„Не съм неблагодарен на Борисов, все пак пусна глас за мен“. Това заяви новоизбраният кмет на София Васил Терзиев в отговор на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) бил неблагодарен.

След като гласува на втория тур, Борисов каза: „Съжалявам, че гласувах за Васил Терзиев. Така му предайте, щом така го е тълкувал, той е неблагодарен човек“, заяви Борисов след като гласува на втория тур от местните избори“.

Новият кмет на София коментира и думите на президента Румен Радев, който каза по негов адрес, че „човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си“.

„Не би трябвало държавният глава да се занимава с кандидат за кмет и да изкаже такъв коментар“, обясни Терзиев пред БНТ.

Стана ясно и че новият кмет на София не би приел да е премиер.

„Споменът ми за 10 ноември е по-скоро неутрален спомен, защото бях само на 11 години. Родителите ми бяха ентусиазирани – чувал съм думи като перестройка, промяна“, обясни Терзиев.

Да приемат сметкоплана, да се направи бюджет, да се активира инспектората в борбата с преливащите кофи и да бъде обявена война на графитите в София – тези приоритети изброи новият кмет на София Васил Терзиев, който ще встъпи в длъжност в понеделник. Той обяви, че не може градът ни да изглежда като гето.

„Търсим надграждане и промяна на начина на работа в Столична община. Не ни притеснява обжалването на изборите от страна на Ваня Григорова, фокусирани сме по подготовката да влезем в управление“, каза още Терзиев.

По-рано днес Административният съд София – град отхвърли искането на загубилата кметския вот в София Ваня Григорова и председателя и представляващ МК „БСП за България“ Иван Таков за спиране на предварителното изпълнение на решението на ОИК Столична, с което Васил Терзиев е обявен за кмет на столицата.

По думите му някои от ключовите инфраструктурни проекти трябва да бъдат довършени до края на годината.

Според него предизборната кампания е била трудна заради апатията на избирателите. „Хората отказват да гласуват и нямат доверие в политическата класа. Всичко се персонализира по махленски начин“, коментира Терзиев.

Новият кмет на София обяви, че една от задачите заедно с екипа му е да се срещнат с всички директори на дирекции: „Да се запознаят подробно с проблемите в различните звена, да намерят решение и да се „отпуши“ работата на общината“.

По инициатива на Васил Терзиев двамата с Йорданка Фандъкова са се срещнали в сряда. „Г-жа Фандъкова се отзова. Запознах се с належащите проблеми. Поговорихме си за доста неща, свързани с администрацията“, каза новият кмет.

Терзиев допълни, че „не отиват с лошо“, а това, което ще търсят, е професионализъм във всеки човек.

Той постави въпроса защо казусът с машините се е поставил точно в петъка преди изборите.

„Трудно ми е да си представя г-н Божанов да е отправял заплахи към когото и да било. Бяхме фокусирани върху опазването на честността на вота. Прекалено много неща и разделят, а за да решим големите проблеми на обществото е необходимо съгласие“, подчерта Васил Терзиев.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране