10.09.2020 | 23:58
Велико народно въстание: Хиляди гневни хора поискаха оставките на Борисов и Гешев! (ВИДЕО)
Имаше засилено полицейско присъствие

Центърът на София отново е препълнен. Хиляди изпълниха Триъгълника на властта и околните улици в деня на Великото народно въстание II. Протестът мина без провокации, въпреки че сред демонстрантите са забелязани групи от млади момчета, част от агитките на няколко футболни гранда.

Броят на протестиращите значително нарасна след 19 часа. Хората осветиха с фенерчетата на телефоните си Ларгото и сградата на Министерския съвет. За да покажат колко са многобройни.

От „Отровното трио“ предупредиха от трибуната, че отново очакват провокации и призоваха хората да не се поддават. Припомниха и исканията на протеста – оставка на правителството и на главния прокурор. Имаше и други изказвания в същия дух – за мирен протест и ненасилие.

Полицейското присъствие в центъра на столицата е засилено от сутринта. В района на пл. „Независимост“ се влиза след полицейска проверка.

Под звуците на свирки, тромби и вувузели хората скандират“Оставка“ и „Мутри вън“.

Група протестиращи мина в редица пред полицаите. Всеки от тях носеше огледало, на някои пишеше “протестът е и за вас”, на други “ти си един от нас”, а на трети имаше нарисуван каскет.

„Няма да си тръгнем, останете колкото искате, ще слушаме музика, обичайте се“, каза Арман Бабикян от „Отровното трио“ по повод предупреждението на полицията, че протестът е разрешен до 22 часа.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране