01.08.2019 | 0:01
Водната пръскачка – оръжие в ръцете на световния тероризъм!
Прокурор Евгения Станкова сътвори истински шедьовър във вицотворчеството и може даже да го регистрира на името си по всички изисквания на закона за авторското право
Румен Савов

Вярвам, че авторите на вицове са много специални хора – обичат да разсмиват останалите и често остават напълно анонимни. Не съм подозирал обаче, че в спецпрокуратурата работят майстори на този жанр. Например като завеждащият отдел „Антитероризъм“ в институцията Евгения Станкова. Вчера тя сътвори истински шедьовър във вицотворчеството и може даже да го регистрира на името си по всички изисквания на закона за авторското право.

По повод на разследването срещу белия хакер Кристиян Бойков, срещу прекия му шеф Георги Янков и срещу собственика на компанията за киберсигурност „Тад Груп“ Иван Тодоров прокурор Станкова изнесе някои подробности. Обвинените в насаждане на смут и страх сред населението, и по тази причина отговорни за тероризъм, са имали „…желание, евентуално, при преминаването на автомобили на държавния глава или возещи гости на нашето Народно събрание, евентуално да бъде активирана системата за поливане на градинките пред парламента, с което да създаде затруднение в придвижването им. Такава нестабилност води след себе си и нестабилност на цялата политическа система“, заяви на брифинг прокурор Станкова.

Изобщо няма да обсъждаме как спецпрокуратурата ще доказва престъпен замисъл в споменатото желание. Нито хипотетичността на цялата ситуация, разказана от наблюдаващия прокурор, макар че темата е достойна за семинар в Многопрофилната болница за активно лечение по неврология и психиатрия „Свети Наум“.

Освен че е хубав виц, описаното по този ефектен начин „желание“ за посегателство срещу сървъра на „Поливни системи“ е и завиден принос в разкриването на богатия арсенал на световния тероризъм. Досега бяхме слушали за газови, за бомбени атаки, за нападения с огнестрелно оръжие, с отрова, с хладно оръжие, с камиони…Но че е възможно с водни пръскачки да се всее смут и страх – въобще не сме подозирали!

Бин Ладен сигурно направо се обръща в гроба! Що самолети и хора размаза в Световния търговски център, за да смрази САЩ и света, а то колко лесно било – да пусне няколко пръскачки и да опръска до ужас всички важни гости на Ню Йорк и на правителството дори. А и далеч по-евтино – даже нямаше да му се наложи да плаща водата…

Ама откъде Бин Ладен да знае, че нейде в недрата на спецпрокуратурата се крият такива титани на мисълта, способни да видят заплахата там, където другите виждат най-обикновена поливна система!

И досега сме гледали с подозрение към водните пръскачки по паркове и градинки заради възможно посегателство, примерно върху тоалета ни. Но от днес трябва да си отваряме очите на четири, както ни учи прокурор Станкова, защото има и по-страшно. Въобще налага се да станем бдителни и безмилостно да разобличаваме врага. Дори когато сме изправени пред дулото на градинското пръскало.

Защото днес може да е то, но утре – о, ужас – цял аква-парк!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране