14.01.2022 | 12:07
В Австралия не си поплюват: Отнеха повторно визата на Джокович
Това поставя под съмнение участието му в първия турнир от Големия шлем за годината

Визата на Новак Джокович за Австралия бе анулирана за втори път. Това заяви имиграционният министър на страната Алекс Хоук.

Това поставя под съмнение участието му в първия турнир от Големия шлем за годината. Първото отнемане на визата бе при влизането му в страната през миналата седмица заради нередности в медицинско му освобождаване от ваксинация. След обжалване от страна на сърбина, съдът върна визата и му разреши да остане в Астрария до решението на имиграционния министър.

„Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията да анулирам визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здравето и доброто управление, на основание, че това е в името на обществния интерес“, обяви министърът на имиграцията Алекс Хоук каза в изявление.

Малко след обяването на новината юридическият екип на Новак Джокович веднага оспори решението на министъра на миграцията Алекс Хоук в съда, който обяви депортация на сърбина от Австралия.

Ако делото влезе в съда, от щаба на Ноле се надяват, че въпросът може да бъде разгледан през уикенда и финализиран до неделя. При положителна за сърбина развръзка той ще може да участва на Аустрелиън Оупън.

Преди ден Джокович разбра името на съперника си за първия кръг в лицето на сънародника си Миомир Кецманович. Двубоите от основната схема на Australian Open, на която Новак е поставен като водач, стартират в понеделник.

Оказа се, че Джокович ще трябва да даде интервю пред имигрантските служби на Австралия. Интервюто ще се състои в утрешния ден, а дотогава той няма да бъде задържан, информират медиите в страната. Не е ясно дали след това Джокович ще бъде върнат в хотела за бежанци, където прекара повече от пет дни след първоначалното отнемане на визата му.

В момента адвокатите на тенисиста разговарят с Министерството на вътрешните работи на Австралия.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране