11.09.2019 | 0:01
Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е предизборна пушилка на Борисов и Гешев
Тези хора си служат със злоупотреба с власт, за да могат да манипулират общественото мнение
”Става въпрос за предизборни маневри на двама души – Борисов и Гешев”. Това е обяснението за шпионския скандал от вчера на ген. Атанас Атанасов – председател на ДСБ и съпредседател на ”Демократична България”, бивш директор на Национална служба ”Сигурност”.

„Тъй като се очертава Борисов да загуби местните избори, а Гешев се притеснява от това, че се надига протест срещу неговия избор за главен прокурор, тези хора си служат със злоупотреба с власт, за да могат да манипулират общественото мнение. … Това е елементарна акция за задържане на отлива на десни избиратели към ГЕРБ. Тази история е абсолютен кьорфишек. Борбата е за сърцата и умовете на определен кръг хора и то особено на евроатлантически ориентираните на предстоящите избори да подкрепят Борисов. Има много сериозна ерозия в тези среди към ГЕРБ и Борисов“, заяви пред БНТ ген. Атанасов.

Явно тези хора в кръга „Русофили“ обичат Русия, но това не е наказуемо по Наказателния кодекс, подчерта ген. Атанасов и добави: „За да имаме съставомерност на това деяние, тези хора трябва да са приели да се поставят в услуга на Русия като шпиони, което означава, че те трябва да имат достъп до класифицирана информация в България, която да събират и изнасят, а тези хора, които са привиквани или задържани – не знам да имат достъп до такава информация“.

Междувременно текат много важни процеси, например „Белене“, отбеляза още генералът.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране