05.10.2019 | 1:21
Георги Дракалиев: Забравихме ли как изглеждаше Бургас?!
Някои прекалиха с плюенето из ФБ по адрес на кмета и съветниците, които многократно направиха Бургас – най-добър град за живеене в България

– Г-н Дракалиев, другите партии стартираха предизборната кампания, а тази на ВМРО, които са в една листа с ГЕРБ, сякаш се забави?

– Да, не само стартираха, а някои вече започнаха и да отблъскват избирателите. Има хора, на които цялата предизборна кампания се състои в оплюване на родния ми град и в постоянно внушаване, че Бургас е много зле, че замира, че младите били избягали. Тези хора или не помнят как изглеждаше градът преди 10-12 години, или се опитват умишлено да накарат нас да забравим. Толкова ли бързо забравихме глутниците бездомни кучета, просяците, тумбите гръмогласни цигани по центъра, разбитите улици, заради които се провеждаха протестни автошествия, неугледните фасади, занемарената Морска градина? Нямаше Морска гара и достъпна зона на кея, нямаше Индустриален и логистичен парк и индустриална зона в Българово, надлез над Товарна гара и на изхода за Созопол, градските автобуси бяха таратайки от соца, сградите на училищата и детските градини бяха под всякаква критика… кое изобщо ни беше наред?!

– Смятате, че негативизмът в кампанията взима връх ли?

– А не е ли вярно?! Някои прекалиха с плюенето из ФБ по адрес на кмета и съветниците, които многократно направиха Бургас – най-добър град за живеене в България. По принцип хейтърите са много по-малко от нормалните хора, но са доста по-гръмогласни и мотивирани. Особено ако нещо лично за тях не е свършено или пък ако искат да се докопат до власт. С постоянно мрънкане, плюене и недоволство в социалните мрежи те могат да докарат огромен проблем и да съсипят бъдещето на съгражданите си, които не са съгласни с тях, но пасуват и не възразяват на агресивната пропаганда. Бургазлии не бива да се оставят да ги подведат, че сред сегашните кандидат-кметове има по-подготвен, знаещ и можещ от Димитър Николов. Както и сред внимателно подбраните кандидати за общински съветници от нашата листа, разбира се.

– Затова ли ВМРО продължава да го подкрепя за четвърти мандат и да участва в обща листа с ГЕРБ?

– Да си кажем истината – Николов ще е кметът. Останалите се кандидатират, за да ги забележат и да влязат в Общинския съвет или защото просто някой ги е накарал. ВМРО продължава да подкрепя Димитър Николов, защото наистина промени Бургас и той служи за пример на всички големи градове в страната. Но един кмет не може да работи без съветници, които да го подкрепят. Ето защо е много важно да се гласува и за нашата листа. Защото рискуваме други съветници с лични интереси да опитват да блокират работата на Съвета, а оттам и на кмета. Досега всички проекти и идеи се случваха главно благодарение на разумната подкрепа, която кметът получаваше от Общинския съвет.

– Но все пак не може да отречем, че младите наистина отиват да учат или работят в София и в чужбина.

– Това е безспорен факт! Младите бургазлии и преди ходеха да учат в София, Варна, Пловдив, защото университетите там предлагат много по-голям избор на специалности. Разликата е, че тогава не можеше да се отиде в чужбина да се учи или работи, а сега е въпрос на желание. Но статистиката показва, че хората, които същевременно се заселват в Бургас, са малко повече от онези, които го напускат. Самият факт, че всяка година изграждаме поне по 2 нови детски градини, че се регистрират по 10 000 автомобила годишно, за които от миналата година досега сме създали 2 000 нови паркоместа, че от години сме на едно от първите 3 места в страната по строителство на жилищни и производствени площи, категорично сочи, че към Бургас има наплив и той е всичко друго, но не и замиращ град.

– Това е много интересно. Какво друго бихте казали на нашите читатели?

– Ще кажа, че е нормално разни хора да искат да управляват Бургас. Лошо е, когато имат амбиции, които нямат покритие. Аз нямам такива амбиции. Моята амбиция е да не допусна такива хора да попречат на бургазлии да направят правилния избор и така да провалят постигнатото досега. А правилният избор е Димитър Николов и общата листа на ГЕРБ и ВМРО с номер 43 в бюлетината!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране