02.06.2022 | 15:19
ГЕРБ искат наказание за Ицо Хазарта, показал им среден пръст в НС
Депутатът от ПП запечата момента със селфи

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, отново влезе в полемика, след като ръководството на Народното събрание го наказа със забележка заради показан по време на пленарно заседание среден пръст към депутатите на ГЕРБ.

За неприличния жест алармира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която се оплака, че Петров е показал към народните представители „изключително неприличен жест“, определяйки случката като „груба и просташка демонстрация“.

„Не сме в кръчма, в която той обичайно се намира, за да пее, а сме в парламента, и това е недопустимо“, заяви Атанасова.

Всъщност Хазарта си направи селфи с депутатите от ГЕРБ, докато те държаха плакати с надпис „Оставка“ по време на изслушването на вицепремиера Калина Константинова. От ГЕРБ искат оставката ѝ заради хаоса с разселването на украинските бежанци.

В знак на несъгласие с позицията Петров се снима с показан среден пръст на фона на плакатите „Оставка“.

В резултат Петров получи наказание „забележка“ от зам.-председателя на НС Мирослав Петров, след което взе думата.

„Искам да напомня, че аз сравнително рядко взимам думата тук, защото вярвам, че времето на парламента е ценно. Извинявам се на хората, които са се почувствали оскърбени. А що се оказа до хората, до които беше показано, искам да ви кажа, че това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано“ каза депутатът по адрес на ГЕРБ.

„Опитах се да бъде на нивото на ГЕРБ“, поясни по-късно в кулоарите Петров.

Новата размяна на обиди в парламента идва ден, след като депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се сдърпаха в парламента. И двамата бяха наказани с порицание.

 

 

1 коментар

  1. Руси Иванов каза:

    Нищо подобно – Ицо е направил селфи със средния си пръст.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране