18.03.2023 | 19:29
Гешев: Аз съм от македонския край и не бягам, аз се бия!
Главният прокурор заяви, че за него е важно да бъдат защитени неговите колеги

„Става дума за досъдебно производство, което се наблюдава от Софийска градска прокуратура за организирана престъпна група с цел извършване на данъчни престъпления и пране на пари. В хода на досъдебното производство са събрани допълнителни доказателства за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение и вероятно за организирана престъпна дейност за търговия с влияние. Колегите заявиха, че ще се извърши анализ за отделяне на тези материали в други досъдебни производства“, това заяви главният прокурор Иван Гешев за досъдебното производство, за което споделиха през миналата седмица от държавното обвинение и НСлС, свързано според тях с митичния бизнесмен Красимир Каменов-Къро, а при един от обиските е открит списък с имена на магистрати.

И уточни, че досъдебното производство е започнало по сигнал на българските служби за сигурност, след това е имало жалби на български граждани:

„Това е станало още през септември 2022 г. Още тогава е било привлечено едно лице като обвиняем с мярка “подписка”.

„Прокурорите и следователите, с които разговарях ме увериха, че ще има доста сериозни разследвания. Тези разследвания няма да са само тези три, а има и други разследвания, които към този момент не следва да се коментират“, подчерта Иван Гешев.

Главният прокурор заяви, че за него е важно да бъдат защитени неговите колеги – следователи, прокурори, съдебни служители и съдии, защото последните също са част от съдебната система.

По отношение на директните заплахи срещу самия Иван Гешев, че ще бъде „приключен“, главният прокурор заяви следното:

„Не искам да коментирам. За разлика от повечето български граждани, имам охрана, а и в крайна сметка многократно съм казвал, че никой не ме е карал да ставам главен прокурор. Ще кажа нещо: аз съм с произход от македонския край и аз не бягам, аз се бия“.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране