01.05.2023 | 15:15
Гешев е бил в основния автомобил от кортежа, не е пострадал (ВИДЕО)
Главният прокурор пътувал заедно със семейството си в брониран джип

Инцидент с кортежа на главния прокурор е станал на пътя между град Самоков и село Ковачевци към 11.45 ч. в понеделник. По неофициална информация на пътя е било поставено взривно устройство, което е избухнало.

Гешев пътувал заедно със семейството си в брониран джип, научи NOVA.

От болницата в Самоков са тръгнали две линейки. На място са видели дупка в земята и са се върнали, защото не е имало пострадали, каза в телефонен разговор за NOVA директорът на болницата д-р Ковачка.
Новината, че при инцидента няма ранени потвърди и главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Иван Гешев е бил в основния автомобил от кортежа, не е пострадал, стана ясно от думите му.

Тодоров каза, че няма пострадали хора. Той обясни още, че накрак са вдигнати всички сили на реда. На място има представители на ГДНП, Жандармерия, ГДБОП. Формиран е и специален щаб, а вътрешният министър Иван Демерджиев е в контакт с всички служби, както и с представители на НСО и ДАНС.

По неофициална информация на БНТ източници от разследването посочили, че са намерени множество осколки, което значи, че е бил мощен взрив, а не просто за сплашване.

Във вторник премиерът Гълъб Донев ще проведе съвещание в Министерския съвет, на което ще присъстват Демерджиев, представители на службите на МВР и прокуратурата. Те ще обобщят информацията, събрана по случая до момента.

В ефира на NOVA бившият шеф на НСБОН и НСО ген. Румен Миланов каза, че не е ясно къде точно е била поставена бомбата и как е задействана.

Експертът предполага, че детонацията е станала по електронен път. Това означавало, че извършителите са имали информация за маршрута, по който ще мине Гешев.

От АПИ съобщиха, че движението по пътя София-Железница-Ковачевци-Белчински бани е временно ограничено. Всички пътуващи от столицата до Самоков и обратно може да се движат без ограничения по път II-82 – София-Пасарел-Самоков.

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране