15.07.2021 | 18:06
Григор Димитров иска кортове в Борисовата градина
Ще участва в конкурса на „Академика 2011“

Най-успешният български тенисист Григор Димитров ще участва в конкурса на „Академика 2011“ за наем на кортовете в Борисовата градина в София, научи „Булевард България“. Първата ни ракета има амбицията да изгради комплекс на световно ниво, който да бъде и лицето на българския тенис.

Спортният комплекс се състои от 13 червени корта на открито в Борисовата градина, заедно със сграда със съблекални, помещение за масаж, ресторант и спортен магазин. Дванадесет игрища са разположени в четири клетки по три терена, а централният корт е с трибуни за 1000 зрители. Площта на съоръжението е 13 086 кв.м.

Централната локация в градския парк му дава уникално предимство както при провеждане на професионални турнири, така и за индивидуална подготовка и игра на състезатели и аматьори.

Ръководството на „Академика 2011“ обявява конкурса на 1 юли, като максималният срок за наема на тенис комплекса е 20 години.

Кандидатите в конкурса могат да бъдат единствено спортни клубове и спортни федерации, които имат опит в стопанисването, поддръжката и експлоатацията на тенис кортове и имат опит в областта на организирането и провеждането на тренировъчна или състезателна дейност по тенис на корт за период от поне 5 години преди датата на кандидатстването.

Григор Димитров ще участва в конкурса заедно с „Тенис клуб Хасково“. Кандидатите имат срок за внасяне на концепция за развитие и инвестиционна схема за Националния тенис център до понеделник, 19 юли 2021.

Предложенията ще се разгледат от комисията по оценка на следващия ден на закрито заседание.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране