11.02.2024 | 15:02
Грозна гледка! Варна е зарината в боклуци (ВИДЕО)
В отговор кметът Благомир Коцев взе на "ръчно управление" проблема

От няколко дни Варна е зарината в боклуци – контейнери не се изпразват, разрастват се смрад и мръсотия. Положението не е непознато, но обичайно се случва през лятото – когато Варна се напълва с хора. А сега е зима. Интересното е също, че новият кмет Благомир Коцев построи съществена част от предизборната си кампания с критики срещу предишната власт (ГЕРБ) точно за сметосъбирането – обещаваше проблемите да не се повтарят. А се повториха на третия месец от мандата му.

Възмутени граждани заливат социалните мрежи с кадри от преливащия боклук. ГЕРБ отигра топката и също атакува кмета. А той в неделя преди обед обяви, че взема на “ръчно управление” ситуацията. Призова хората да публикуват на фейсбук профила му снимки на заринатите контейнери с уточнение на адреса:

“Вземам проблема с боклука във Варна на ръчно управление! Кризата достигна недопустими нива, които не само загрозяват градската среда, а и застрашават публичното здраве. Оправданията повече не вършат работа. Фирмата, която наследихме като свой партньор от предишното управление, е санкционирана за несправянето й с проблема. От днес тя ще работи по мои лични указания. Моля варненци да споделят снимки на непочистени контейнери за смет в коментарите под тази публикация, като добавят адреса. Адресът е важна подробност, защото Общината, в координация с фирмата-изпълнител, ще изпраща извънредни сметоизвозващи екипи на място по вашите сигнали. Или ще се справим с тази проста задача бързо и ефективно, или ще има нов конкурс и нова фирма, която да се грижи за чистотата на Варна”.

Реагира и депутатът Стела Николова (ПП-ДБ), която при управлението на ГЕРБ правеше остри критични живи включвания в мрежите при такива проблеми. Но сега коментира от дистанция, и то след подканвания от потребители на социалните мрежи. Според нейната информация са аварирали четири камиона на почистващата фирма. Аварирали заради изхвърлени строителни отпадъци:

Кадри от квартал “Чайка”:

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране