24.05.2023 | 21:22
Г. Георгиев, ”БОЕЦ”: Исторически доказано е, че с мафията реформи не може да се правят
"Това правителство на ротационен принцип не е за спасение на България. Това правителство е за спасение на Бойко Борисов"
Исторически доказано е, че с мафията реформи не може да се правят. Това правителство не е за спасение на България. Това правителство е за спасение на Бойко Борисов. Целта беше той да бъде реабилитиран, да се възстанови образът му на евроатлантик, да се върне във властта и да се изчисти неговият лик.
Това заяви в предаването “Честно казано с Люба Кулезич” лидерът на сдружение “БОЕЦ” Георги Георгиев във връзка със хилядите банкови документи, които вече отработва консорциумът от сдружение “Боец”, разследващата медиа “BIRD.BG” и Антикорупционният фонд.

“Този модел на гражданско сътрудничество между “БОЕЦ” и различни медии, той се доказа като ефективен. От снощни консорциумът вече работи ефективно. Документите се обработват. Не може тази информация да бъде укрита. Имаше много заплахи към мен персонално и към съпругата ми, че ще ме погребват със затворен ковчег”, алармира Георгиев.

Разследващият журналист от “BIRD.BG” Атанас Чобанов каза от своя страна в предаването, че става въпрос за една локална находка, няколко хиляди страници.

“В тях има данни за злоупотреба отпреди 10 и повече години. Едва ли това ще стане световна новина, но за България е важно да разберем как беше фалирана КТБ”. Тези документи са изключително ценни, не съм ги видял всички, но знам, че има оригинали, доказателства за кредити. Ние вече започнахме работа по документите, така че да извадим от тях същественото”, отбеляза Чобанов.

Лидерът на “БОЕЦ” от своя страна съобщи, че мафиотските кланове в държавата вражудват помежду си и има шанс за съществен пробив в системата.

“Това правителство на ротационен принцип не е за спасение на България. Това правителство е за спасение на Бойко Борисов. Целта беше той да бъде реабилитиран, да се възстанови образът му на евроатлантик, да се върне във властта и да се изчисти неговият лик”, допълни лидерът на сдружение “БОЕЦ”.

Според него Гешев, ако беше проявил желание, Борисов вече щеше да е в ареста.

“Аз съм подавал сигнала за пачките и кюлчетата и знам какво има вътре. Що се отнася до т.нар. ротация – много коментатори говорят за римско време и за Израел – този модел беше наложен в последните години в Русия – ротация между Медведев и Путин – това води до пълна диктатура на мафията. В България всички сме виждали това – Пеевски, ГЕРБ – са пускали свои аватари в движение. Борисов ще употреби ПП-ДБ и след това ще ги изхвърли. След това ние ще отидем или на избори, или отново ГЕРБ ще получи мандатът”, категоричен бе Георгиев.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране