31.08.2023 | 11:29
Да се помолим за Петър Хубчев, който се бори с коварна болест!
Всичко върви както трябва в последните няколко месеца, той е силен и показва невероятен характер, каза Стилиян Петров

Една от легендите на българския футбол – Петър Хубчев, се бори с тежко онкологично заболяване.

Това разкри бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров на пресконференция преди „Мача на надеждата“, който Стенли организира. Бившият треньор на Левски и редица родни клубове, както и на националния ни тим, трябваше да бъде част от българския отбор, който ще се изправи срещу чуждестранни звезди.

Стилиян Петров призова всички мачове от предстоящия кръг в шампионата да бъдат спрени в петата минута, а феновете да подкрепят Хубчев с аплодисменти. Същото ще се случи и в благотворителния мач. Именно с №5 легендарният бранител игра през по-голямата част от кариерата си.

Самият Стенли успя да се справи с коварна болест и вече от няколко години е в ремисия.

„Всичко върви както трябва в последните няколко месеца. Петър Хубчев показва невероятен характер. Силен е, продължава да се бори и това е най-радващото. На 6 септември ние ще покажем нашата съпричастност към човек, когото винаги сме ценили. С Хубчев комуникираме постоянно. Той ще разкаже през какво е преминал, когато събере сили. В момента е в добро състояние и настроение. Вчера се чухме. Прибираше се от разходка, беше щастлив. След преживяното в последните месеци се усмихва и продължава да се бори“, призна Стенли пред bTV.

„На „Мача на надеждата“ ще има специални фланелки за двата отбора. И за Петьо има. Тя ще е в съблекалнята и ще бъде подарена на човек, който той е избрал. В петата минута мачът ще бъде прекъснат, ще има аплодисменти и някой от нас, от българския отбор ще каже няколко думи за Петър. Той е един от моите идоли, както и на много други хора. Винаги казвам, че тази коварна болест не подбира, независимо кой си, какъв си, какъв ти е статусът. Ще бъде един много специален за всички момент. Да покажем на Петьо Хубчев, че сме с него“, допълни Стилиян Петров.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране