24.02.2021 | 12:41
„Демократична България“ оттегли доверието си от кмета на район „Красно село“
Призоваха я да намери начин да възстанови взетите от нея средства - 7010 лева

Кметът на район „Красно село“ Росина Станиславова е създала морално недопустим прецедент, определяйки сама себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма. Това се казва в позиция на „Демократична България“, откъдето свалят доверие към кметицата.

Припомняме, че във финансовата комисия към Столичният общински съвет се разрази скандал, след като кметът на „Красно село“ от „Демократична България“ отказа да отговори какви средства са получили тя и хора от екипа ѝ по европейска програма по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“.

Целта на проекта е да подпомага засегнати от COVID-19, като на нуждаещите се се предоставят храна, лекарства и други стоки от първа необходимост. Услугите на гражданите в нужда са предоставяни в работни дни от средата на май до края на 2020 година на близо 230 граждани.

„Тази сутрин ръководството на коалицията призова г-жа Станиславова да намери начин да възстанови взетите от нея средства – 7010 лв. След като тя не направи това, „Демократична България“ дарява равностойността на тази сума на SOS детски селища“, пишат още в позицията си от обединението. „Демократична България“ оттегля политическото си доверие от Станиславова и призоваха за пълен одит на приложението на тази програма във всички софийски райони и настояваме резултатите да бъдат направени публични.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране