16.09.2023 | 20:10
Денков отговори на Борисов, обяви, че над 400 млн. лева са за земеделците
През цялото време призовавам да седнем на една маса със зърнопроизводителите и да кажат какво искат, а не да протестират, подчерта премиерът

Земеделският сектор получава изключително сериозни субсидии и помощи. Те бяха увеличени миналата и тази година с 426 млн. лв. допълнително във връзка с войната в Украйна, така че не можем да говорим, че няма подкрепа от страна на държавата. Това заяви премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпрос на как ще коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че земеделският министър е слаб.

“Важно е да видим как да се използват най-ефективно средствата и къде има специфични проблеми, защото секторът не е проблемен, това е един от най-успешните в България”, каза още Денков, цитиран от Novini.bg.

Той поясни, че има специфични проблеми, които трябва да се обсъждат с числа. “През цялото време призовавам да седнем на една маса със зърнопроизводителите и да кажат какво искат, а не да протестират”, подчерта премиерът.

Денков коментира, че отново ще покани на среща зърнопроизводителите, за да се чуят техните искания. “Не виждам основание за отказ, проблемите не се решават със стачки, а със сядане на масата и конкретизиране кой колко е загубил, кой колко очаква като резултати. Тогава има основа за разговори и решения”, поясни акад. Николай Денков.

Премиерът заяви, че не вижда причина да иска оставката на земеделския министър.

“Той е под сериозен натиск от всички страни, но когато влезем в експертна дискусия, той е изключителен експерт, човек от практиката и разговорите са много полезни. Това, което виждаме обаче са натрупани проблеми, които той сега трябва да решава в изключително кратки срокове и трудна среда”, допълни премиерът акад. Денков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране