22.05.2020 | 15:28
Депутат на ГЕРБ напръска с дезинфектант парламентарната трибуна срещу фалшивите новини на БСП
ДПС му предложиха да пробва с тамян

Като вносител на законопроекта за намалена ставка на ДДС за туризъм и книги народният представител от ГЕРБ Евгени Будинов излезе на парламентарната трибуна, за да аргументира идеята си, като преди да се изкаже дезинфекцира с препарат микрофоните срещу фалшивите новини на БСП.

„Ще дезинфекцирам лично мястото срещу COVID-19 и фалшиви новини от БСП. Приемете го като шега. Макар че е добре, че са тези шеги, за да си кажем истината. Намаляването на ДДС върху книгите е моя мисия. Много интелигенти хора, каквито са избирателите на ГЕРБ, ме питаха и аз съм щастлив, че се случва. Радвам се, че се случва около 24 май – Деня на славянската азбука, на Кирил и Методий“, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Той оцени високо мерките на правителството срещу коронавируса. Според него подготвеният законопроект е още едно доказателство, че културата и образованието са приоритет за управлението на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

„Това, което гоните с дезинфектант, не се гони с дезинфектант, а с тамян“, репликира Йордан Цонев от ДПС. Цонев припомни, че преди време неговата формация първа в поискала намаляване на ставката за книгите и учебниците.

Социалистът Георги Свиленски пък предупреди Будинов, че не е напълно запознат с внесения от него законопроект за намаляване на ДДС. „Намалявате доставката на книги“, уточни Свиленски.

В хода на дебатите по законопроекта колегата му Александър Паунов поиска от председателката на парламента Цвета Караянчева да прекъсне театралните изпълнения в пленарна зала.

„Театралните постановки в затворени пространства са забранени“, репликира депутатът от опозицията.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране