13.05.2022 | 20:30
Депутат на Слави даде 7 бона заплата на свой човек
Става въпрос за Кирил Симеонов - шеф на органа за електронно управление в НС

Седем хиляди лева заплата даде депутат от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ на свой сътрудник чрез парламентарната комисия, която председателства. Става въпрос за Кирил Симеонов – шеф на органа за електронно управление в НС, който бе и участник в едно от изданията на риалити шоуто „Биг Брадър“.

Новоизлюпеният политик е назначил близък приятел за консултант в НС за впечатляващата сума от 7 хиляди лева за период от едва 7 месеца, пише „Лупа“.

Ако сумата бе разделена по работни дни – 20 за един месец, нямаше да е фрапираща. Но всъщност в заданието, официално оповестено на страницата на парламента, става ясно, че Давид Асенов е нает да работи за апетитната заплата за 2 дни седмично, неясно по колко часове.

Консултантска дейност в сферата на информационните технологии и софтуерното инженерство в Комисия по електронно управление и информационни технологии – 2 пъти седмично, като се съставя седмичен отчет за извършената работа, е темата, определена за работа от възложителя – депутата от ИТН.

Варненският консултант е бил нает на 8 април и ще продължи да се грижи за конфигурациите до 8 ноември.

Справка на Lupa.bg разкри, че Асенов е член на Районната избирателна комисия в морската столица, както и собственик на фирма, занимаваща се с разработване, дизайн и поддръжка на интернет страници, разбработка, продажба и поддръжка на програмни продукти и системи, както и консултантски услуги.

За работата си в парламентарната комисия той де факто ще получава около 130 лева на ден, тъй като август е почивен за депутатите по правилник. Двамата със Симеонов са „градски“ – от Варна.

Освен него по договори за изпълнение Кирил Симеонов е назначил и експерт по киберсигурност, който обаче получава далеч по-скромно възнаграждение – 400 лева, разпределени между 8 месеца, както и документална експертка, която ще се грижи за архивите срещу 33 лева.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране