16.10.2020 | 17:17
Десподов след атаката на цесекарите: Не съм предател! (ВИДЕО)
Очарован съм от Лудогорец, щастлив съм, че съм тук, каза новото попълнение на шампионите

Кирил Десподов бе представен официално като футболист на Лудогорец. Спортният директор Георги Караманджуков му връчи фланелката с №11 и му пожела успех. По време на пресконференцията Десподов отговори на всички въпроси.

– Кирил, какви са първите ти думи като играч на Лудогорец?
– Щастлив съм, че съм тук. Ръководството на Лудогорец направи всичко възможно, за да ме привлече. Много лесно се разбрахме, бързо станаха нещата.

– Какви други опции имаше и защо прецени, че Лудогорец е най-доброто решение за теб?
– Имах и други оферти преди Лудогорец. Но клубовете не успяха да се разберат с Каляри. Лудогорец беше настоятелен. Г-н Караманджуков ми се обади на 4 октомври вечерта, на другия ден се разбрахме.

– Каква е твоята цел в Лудогорец?
– Аз съм тук под наем за една година. Както каза и г-н Караманджуков, имам висока откупна клауза. Искам да играя. Ще дам всичко от себе си. Конкуренцията за доброто на Лудогорец. Все пак на всеки един пост е доста сериозна конкуренцията тук. И се радвам, че ще работя с добри футболисти и добри треньори.

– Защо толкова много полемики според теб предизвика този трансфер?
– Такива ситуации има в целия свят обаче. Не съм първият, който го прави, няма да съм и последният. Когато съм играл за ЦСКА, всичко е било от сърце. Животът на футболиста обаче не е лесен. Трябва да бъдем отговорни към себе си и семейството. Да взимаме най-правилните решения за кариерата си.

– Какви са първите ти впечатления от Лудогорец?
– Аз дойдох в четвъртък. Всичко е на високо ниво, професионално, очарован съм. Базата е невероятна. Аз познавам повече от половината играчи. Все пак до преди 2 години бях в българското първенство.

– Как ти сте отрази престоя в Италия и Австрия
– Със сигурност мисленето доста ми се промени. В Италия е много професионално, сериозни тренировки се провеждат. В Щурм отидох да играя. Избрах да съм на терена, защото съм на възраст, на която не мога да стоя резерва и да си взимам заплатката. Добре ми се отрази ментално и физически престоят зад граница.

– Има ли в българското първенство някаква разлика от предишния ти престой?
– Има по-силна конкуренция сега. ЦСКА са добре, Локо (Пд), Берое…

– Казваш, че си професионалист, но те винят в липса на морал. Кое определение е точно за теб? И ще можем ли да те видим още в Царско село на терена?
– Всички знаете, че аз съм професионалист и ми се играе футбол. Това да се разбере. Не ми се стои отвън и да тренирам за здраве. Искам да се развивам. Мисля, че в Разград ще се развивам. Лудогорец показа голямо уважение към мен. Съгласих се, защото знам как се работи в този клуб. За двубоя с Царско село – треньорът ще реши. Ще вляза, ще дам всичко от себе си, ако ми гласува доверие.

– С кои играчи се познавате. Ще се напаснете ли към стила на Лудогорец?
– Няма да ги изреждам. Повече от 50 процента ги познавам. Като стил на игра, този на Лудогорец ще ми допадне. Все пак отборът практикува атакуващ футбол. Освен това предстоят мачове в Лига Европа. Искам да спечелим повечето от тях, за да излезем от групите.

– Комфортно ли се чувстваше в мачовете на националния отбор?
– Аз не бяха играл 2,5 месеца. Тези 3 мача, чак в последния накрая се усети умора. Ще работя здраво, за да вляза в топформа.

– Имаш ли притеснения за сблъсъка с ЦСКА. И наистина ли си си назначил лична охрана?
– Нямам охрана. Аз съм професионалист. Като цяло искам да затворя темата ЦСКА. Мен никой не ме потърси и не ме пита дали бих желал да се върна. Няма как да говорим за председателство, защото не съм предал никого.

– Защо избра номер 11?
– Аз си го избрах сам. Знаете, че съм роден на 11 ноември.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране